El cafè d'especialitat és un cafè on el procés és pràcticament un art. Es tracta d'un procés d'excel·lència, que va des de la selecció de l'àrea on es conreen els grans, la forma en què s'extreuen, la seva qualitat, un torrat perfecte i una preparació impecable, fins a arribar al paladar del consumidor.

Quan vulguis endinsar-te en un viatge de sabor amb un gra d'especialitat, has de saber que l'origen, selecció i plantació són especials, cada una ressalta una característica de sabor per exemple la varietat aràbiga sabem que tendeix a l'acidesa si va ser conreada sobre 1800 metres, tindrà una dolçor notòria i si va tenir un torrat baix ressaltarà encara més aquestes característiques. Aquests factors són importants per a la seva elaboració així com la conjugació d'aquests d'un sense fi de sabors. Cada agricultor elegeix una varietat especial de cafè per conrear, amb una regió específica seleccionada per elements com la temperatura, ombra, humitat i altura que li arribarà i amb això, s'aconseguirà una producció única, plena de sabor, aroma i sense defectes.

Café
Cafè / Foto: Unsplash

El cafè d'especialitat és un cafè on el procés és pràcticament un art

Producció sostenible

El cafè d'especialitat destaca no només per la seva qualitat, sinó també pel seu compromís amb la sostenibilitat i el suport als negocis locals. Aquestes pràctiques juguen un paper fonamental en la preservació del medi ambient i en el desenvolupament econòmic de les comunitats productores.

Ús de recursos renovables

A la producció de cafè d'especialitat es busca utilitzar recursos renovables propis de cada regió. Això implica la implementació de tècniques agrícoles sostenibles, la cura i la conservació del terra, i la protecció de la biodiversitat local.

Café Especialitat
Cafè d'especialitat / Foto: Unsplash

Traçabilitat del cafè d'especialitat

La traçabilitat és una de les característiques clau del cafè d'especialitat. Cada lot de cafè està acuradament registrat i etiquetat, permetent conèixer el seu origen, el productor, la varietat del gra, l'altura de cultiu i el procés de benefici. Això brinda transparència i garanteix al consumidor que està adquirint un producte de qualitat i sostenible.

Importància del cafè d'especialitat en l'economia local

El cafè d'especialitat juga un paper rellevant en l'economia local de les regions productores. L'enfocament en la qualitat i la producció sostenible genera ocupació, impulsa el creixement dels negocis locals i fomenta el turisme relacionat amb el cafè. A més, en valorar la producció local, es promou un comerç més just i s'enforteix l'economia de les comunitats cafeteres.

Com veus, a més de la qualitat del seu sabor, són més els motius pels quals aquest tipus de cafè s'està popularitzant tant en l'àmbit nacional però també internacional.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!