Fa massa temps que llegim notícies que parlen de tancaments de bars i restaurants a Barcelona i arreu de Catalunya amb un significat especial i una càrrega històrica preciosa. Doncs bé, La Bodegueta de Cal Pep, i més concretament Gustavo González, s'ha encarregat de trencar aquesta mala ratxa de la restauració catalana. Una alegria per a tota la gent de Sants i de Barcelona. Avançat per Hule y Mantel, La Bodegueta de Cal Pep reobre per continuar oferint els seus vermuts i barrils de cervesa a tota la clientela.

La Bodegueta de Cal Pep, a punt dels 100 anys

Contra tot pronòstic, i a expenses del que ja podien imaginar-se els veïns i veïnes de Sants, aquest local centenari —va obrir les portes el 1927— finalment no tancarà per sempre. Una notícia molt positiva per a tots aquells amants dels bars de barri, amb aquella essència indescriptible. "Per prendre's l'aperitiu a Sants, tant pels vins i els vermuts com per les tapes. Un bar de sempre al qual convé anar d'hora si vols trobar taula", comenta la reconeguda Guía Repsol.

La Bodegueta de Cal Pep Sants
Exterior de La Bodegueta de Cal Pep / Foto: La Bodegueta de Cal Pep

Ubicada al carrer de Canalejas, 12, és un petit celler de barri de tota la vida, amb molt d'encant. "Jo he crescut al barri i m'agrada portar els meus amics perquè coneguin els racons més autèntics que encara queden amagats a llocs tan turístics com Barcelona", reclama un client habitual del local. Es caracteritzen pel seu vermut deliciós per prendre, sifó a la mà, mentre degustes alguna de les seves racions de productes frescos del mar, croquetes, patates, etc. Tot de gran qualitat, fet amb paciència i afecte.

Trencar amb la mala ratxa

Gustavo González ha agafat les regnes de La Bodegueta per continuar amb els somnis de l'antic propietari, Ángel Congostina. Des del 2004, i fins a l'octubre de 2022, ell va liderar aquest icònic establiment barceloní. La trista mort de Congostina va ser el detonant per alertar González del lamentable succés, segons explica Hule y Mantel. Aquest fet va despertar l'interès de l'ara propietari que no va dubtar ni un segon davant d'aquesta oportunitat.

D'aquesta manera, l'excepcional bar de Sants trenca amb una mala ratxa que vivia la restauració barcelonina i catalana. Després dels tancaments forçats del Pinotxo, Palomares, el Bar Brusi i el Bar Catalunya, entre molts altres de tot el país, La Bodegueta de Cal Pep es desferma com un raig d'esperança per a tota la resta d'establiments, que confien que aquesta reobertura sigui l'inici de més bones notícies per al sector gastronòmic i hostaler.

L'actual gerent de La Bodegueta de Cal Pep ja compta amb dos locals a l'Hospitalet de Llobregat. Es tracten d'El Cau del Vermut. Ara bé, els fidels de Sants i del petit celler que està ben a prop de celebrar els 100 anys, no s'han de preocupar perquè es pugui perdre l'essència que ha caracteritzat tota la vida La Bodegueta. González, això, ho té claríssim.