S'acosta Sant Joan i això vol dir que els catalans ja comencem a pensar en la coca de Sant Joan. El dolç tradicional més esperat de l'estiu està a punt d'arribar, i per celebrar-ho, Barcelona ha acollit una nova edició del concurs de la millor coca de Sant Joan. Enguany s'arriba a la 7a edició d'un certamen que he premiat dues pastisseries barcelonines, dues del Vallès Oriental i una d'Osona.

Millors coques de Sant Joan 2025

La pastisseria Morreig, del barri de Gràcia de Barcelona, la Natcha, del barri de les Corts de Barcelona, la Fleca Rovira, a Santa Agnès de Malanyanes (Vallès Oriental), el Racó, a Granollers (Vallès Oriental) i La Coca de Folgueroles, a Folgueroles (Osona), són les pastisseries que elaboren la millor coca de Sant Joan del 2025. El concurs ha atorgat premis en la categoria de Millor Coca Tradicional de Fruita i Pinyons, per a la Morreig, en la categoria de Millor Coca Creativa, per a la Natcha, en la de Millor Coca de Crema i Pinyons, per a la Felca Rovira, en la de Llardons, per al Racó i en la de Xocolata, per a La Coca de Folgueroles.

El jurat encarregat d'escollir les coques guanyadores l'han format diferents forners i pastissers, professionals en l'art del dolç català, juntament amb els guanyadors de les diferents categories de l'edició de 2024

En total s'han presentat 270 coques, moltes de les quals eren creatives. De les gairebé 300 propostes, 55 eren en la categoria de fruita i pinyons, 69 en la de crema i pinyons, 45 en la de llardons, 44 en la de xocolata i 57 en la categoria de coca creativa.

Un jurat de nivell

El concurs s'ha disputat aquest matí a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm de Barcelona. El jurat encarregat d'escollir les coques guanyadores l'han format diferents forners i pastissers, professionals en l'art del dolç català, juntament amb els guanyadors de les diferents categories de l'edició de 2024. Per valorar les millors, s'han tingut en compte aspectes com la textura, la cocció l'aroma i el sabor dels diferents elements que conformen la coca. A més, també s'han tingut en compte altres aspectes específics com la disposició dels diferents elements en les coques tradicionals o l'originalitat dels ingredients en les creatives.

El concurs l'ha impulsat l'agència Sr. i Sra. Cake, juntament amb la Federació de Gremis de Flequers i el gremi de Pastissers de Girona, a més d'altres marques. Per evitar el malbaratament alimentari, totes les coques presentades al certamen s'han entregat a la Fundació Amics de la Gent Gran, que s'ha encarregat de distribuir-les entre col·lectius vulnerables.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!