Quantes vegades t'hauràs preguntat què fer amb aquests plàtans madurs que tens a casa? Existeixen moltes receptes amb què pots aprofitar aquests plàtans que ja s'han passat una mica però que continuen tenint un formidable sabor en batuts, pastissos, magdalenes, sucs etc. Et convidem a descobrir algunes receptes per aprofitar els plàtans madurs.

  • Muffins de plàtan i iogurt. Fer uns muffins és una de les millors maneres d'aprofitar els plàtans madurs. Només has de triturar en un bol 2 plàtans, amb 1/2 iogurt, sucre, 2 ous, 1 cullerada d'essència de vainilla. En un altre recipient, agrega 2 tasses de farina, 1 cullerada de pols per enfornar, 1 de canyella i 1/2 de bicarbonat. Barreja tot molt bé i afegeix uns trossos de xocolata. Col·loca la barrejaen motllos de muffins i porta al forn preescalfat a 180ºC durant uns 20- 25 minuts. Un truc per saber si estan a punt: introdueix un escuradents i si surt net estan fets!

Plátano
Plàtans / Font: Unsplash

Existeixen moltes receptes amb què pots aprofitar aquests plàtans que ja s'han passat una mica

  • Gotets de crema de plàtan. Agafa 3 plàtans madurs del fruiter i prepara't per gaudir d'aquests gotets de crema de plàtan que et vindran molt bé com a postres o berenar. Acaba acompanyant-los d'unes cullerades de melmelada de nabius o albercoc i voldràs repetir totes les setmanes.

  • Pa de pessic de plàtan madur. Per preparar aquest deliciós pa de pessic, barreja en un recipient uns 200 g de sucre i 100 g de mantega fosa. Ara, afegeix 2 ous batuts un a un i després 3 plàtans madurs picats, 200 g de farina, 2 cullerades de sal i 1/2 sobre de llevat. Agrega 1 cullerada de vainilla en pols i 100 g de nous. Llança tot ben barrejat en un motllo i enforna a 190è durant 45 minuts. Llest!

  • Piruletes de gelat de plàtan. Amb aquesta recepta passaràs una estona molt divertida amb l'ajuda dels petits de la casa. Porten plàtan, xocolata i encenalls de caramel. Segur que ho passeu fenomenal preparant-les i com recompensa són boníssimes i molt fresquetes!

  • Cookies de plàtan. Per provar aquestes cookies elaborades amb plàtans madurs, comença per barrejar en un bol uns 100 g de flocs de civada i 2 plàtans madurs i recalcar-los amb una forquilla. També pots afegir fruits secs com nous o raïm passes. Quan tinguis la barreja, amb l'ajuda d'una cullera veu traient porcions i aplanar-les una mica amb un corró. Enforna durant 15-20 minuts al forn preescalfat a 190è C, sobre safates folrades amb paper de forn. Deixa refredar uns 10 minuts perquè s'endureixin.

  • Batut de plàtan i nous. Hi ha moltes receptes de batut amb què pots aprofitar els teus plàtans madurs. Aquesta de batut de plàtan i nous és una d'ella. En 10 minuts la tindràs llesta i, sens dubte, et conquerirà el seu gust de fruita, llet i canyella.

Batut plátano
Batut plàtan / Font: Unsplash
  • Flam de plàtan. I què et sembla un flam de fruites amb gust de plàtan? Amb uns 350 g de plàtans madurs sense pell, 4 ous, llet, sucre i caramel líquid en tindràs prou per gaudir d'aquest deliciós flam de plàtan en una mitja hora.