Si bé cuinar és gairebé un art, per ser un bon cuiner no fa falta cap habilitat màgica. Per a molts, preparar un menjar deliciós amb ingredients saborosos és només una qüestió d'assegurar-se de no espatllar res durant el procés. Tanmateix, en mig de la urgència per preparar una cosa rica, ràpida i fàcil, però que alhora sigui innovador i surti del comú, es cometen molts errors comuns que passen desapercebuts i que acaben per arruïnar el resultat final. Evitar les frustracions i arribar a la meta en la preparació d'un menjar és fàcil si es respecten certes regles bàsiques del procés de preparació, però principalment si s'eviten els sis principals errors de la cuina:

1. Utilitzar oli d'oliva verge extra per cuinar-ho tot

Comparat amb altres olis, l'AOVE té un punt de fum relativament baix, és a dir, la temperatura en què comença a cremar-se. Això vol dir que utilitzar-ho sobre una calor extremadament alta no és bona idea, especialment quan facis coses com daurar un filet o saltejar.

2. Tenir els ganivets esmussats

Les habilitats amb el ganivet, són habilitats per a la vida i aprendre com utilitzar-lo correctament és una de les coses més importants en una cuina. Això es basa que un ganivet afilat forma part d'un procés fonamental de la cuina: la creació de textura.

Ganivets Cuina
Ganivets Cuina / Font: Unsplash

Evitar les frustracions i arribar a la meta en la preparació d'un menjar és fàcil si es respecten certes regles bàsiques

3 - Saltejar verdures o bolets quan encara estan humides.

Si rentes les verdures i els bolets just abans de cuinar-les, assegura't que estan totalment seques abans d'afegir-les a la paella. Si no, l'excés d'humitat farà es es cuinin al vapor (i que esquitxin i quedin pastoses) quan les posis en contacte amb l'oli.

Saltejar
Saltejar / Font: Unsplash

4 - No provar el menjar mentre cuines

A l'hora de cuinar és preferible anar provant el menjar directament de l'olla o paella per confirmar balanç de sabors, que la sal no sobrepassi el límit o que, al contrari, la recepta quedi sense sabor. Aquesta és l'única manera de comprovar que no li fa falta cap ingredient a la preparació.

5 - Treballar en un espai brut

A més de ser incòmode, treballar en una cuina bruta i desordenada fa que la pràctica culinària sigui més complicada i difícil de manejar, ja que entre plats i escombraries es poden confondre els ganivets o altres elements que es vagin a utilitzar. Abans de cuinar és millor netejar la fonda de la cuina i posar cada estri al seu lloc.

6. Omplir massa els recipients de cuina.

Això va per als de qualsevol tipus; des de les safates de forn a les paelles. La regla bàsica és que has de deixar prou espai perquè els aliments no es toquin. Sempre serà millor que la paella sigui gran que sigui petita.