L'entitat en defensa del català, Plataforma per la Llengua, ha desvelat els restaurants guardonats amb estrelles Michelin que no fan servir el català a les seves pàgines web. Fa 3 anys van començar un estudi que ha servit perquè alguns restaurants actualitzin les webs al català, i ara repassen aquells que, malgrat la insistència, encara no ho han fet.

5 restaurants Michelin sense català a la web

Els restaurants Moments, Aleia, Enoteca, Hofmann (Barcelona) i Deliranto (Salou) són els 5 restaurants catalans que no fan servir el català a les seves pàgines web. Plataforma per la Llengua ha publicat avui, a través de les xarxes socials, l'actualització d'un estudi que van començar fa 3 anys, i que ha servit perquè alguns restaurants ja hagin incorporat el català a internet

Els restaurants Moments, Aleia, Enoteca, Hofmann (Barcelona) i Deliranto (Salou) són els 5 restaurants catalans que no fan servir el català a les seves pàgines web

Els restaurants Cocina Hermanos Torres, Via Veneto (Barcelona) i Cal Paradís (La Vall d'Alba, Castelló), són 3 dels restaurants dels Països Catalans que, després que Plataforma per la Llengua els instés a fer servir el català en les seves webs, van adoptar la mesura. Un canvi que, malgrat les reiterades demandes de l'entitat en defensa de la llengua, encara no ha arribat a 5 restaurants catalans.

País Valencià i les Illes, a la cua

Malgrat que 5 restaurants no utilitzen el català a la web, el percentatge total suposa un percentatge molt baix del total dels 91 restaurants distingits a la prestigiosa guia gastronòmica a Catalunya. La situació al País Valencià, però, és bastant pitjor. Segons Plataforma per la Llengua, dels 20 restaurants Michelin de Castelló, València i Alacant, només 2 utilitzen el català a la pàgina web. Són el Ricard Camarena i el Lienzo, ambdós a València. Pel que fa a les Illes Balears, de 13 restaurants, només el Dins (Mallorca) fa servir el català a internet. 

Per contra, l'únic restaurant andorrà que apareix a la Guia Michelin, l'Ibaya, sí que té la web en català. Una situació que Plataforma per la Llengua seguirà de ben a prop, amb els resultats de l'ampliació de l'estudi als restaurants guanyadors de la Gala Michelin celebrada enguany. Uns resultats que publicaran en les pròximes setmanes a les seves xarxes socials (@llenguacat).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!