Hi ha certs elements que tots els sopars nadalencs comparteixen entre si any rere any: la decoració i l'engalanament de les taules on reunir i sorprendre els convidats. Des d'elaborats centres florals a originals canelobres, passant per la brillant coberteria o aliments decoratius. A continuació, repassem 5 consells per vestir la taula de Nadal i ser el millor amfitrió de la teva família o de la teva colla d'amistats.

5 consells per parar taula aquest Nadal

1. Les gammes cromàtiques

La importància de gammes cromàtiques harmòniques: els elements que decorin la nostra taula han de presentar certa harmonia. La millor opció és apostar per les tonalitats clàssiques del Nadal: verds, vermells, blancs i daurats. Tot i que també està bé comptar amb algun element discordant, que capti l'atenció de la decoració.

2. Naturalitat i naturalesa

Naturalitat, sempre: les flors sempre engalanen les millors taules, són un adornament imprescindible i, preferiblement, naturals. De tota mena i seguint l'estètica i el color de la resta d'elements, per mantenir l'harmonia. Les roses, l'eucaliptus o el roure vermell en són alguns exemples. Però no són els únics elements naturals per embadalir. Qui va dir que les verdures no poden ser elements decoratius? Des de La Gourmeteria, apostem fermament per verdures com el cogombre, la carxofa i fruites com la magrana per donar un toc inusual al centre de taula.

3. Olfacte i gust, fonamentals

En aquestes dates, més que mai, és essencial activar els cinc sentits: importants són els menjars dels fastuosos sopars nadalencs: dels ocells arribats des de terres del nord a les delícies dels mars, passant per les tendres carns o les pomposes postres ensucrades. Diferents propostes gastronòmiques segons el xef que està al comandament dels fogons. I, a més a més, el gust no és l'únic sentit que cal activar. L'olfacte és imprescindible i, a més de sorprendre'l amb aromes gastronòmics, s'ha d'estimular amb altres olors. Una gran elecció pot ser ambientar la taula amb canyella i gingebre, dues olors de l'essència del Nadal.

4. És cabdal el factor sorpresa

A tothom li agrada trobar-se amb quelcom que no espera. Per aquest motiu, sorprendre els teus convidats és un aspecte positiu i diferencial infal·lible: fuig de la monotonia i incorpora elements i utensilis com a motius decoratius que usualment no tenen aquesta funció. Alguns exemples podrien ser les teteres, icòniques ampolles reconvertides en bomboneres o una inusual ponxera com a centre floral.

5. Cuidar els detalls és la clau de l'èxit

Un detall per a cada comensal: a cada convidat sempre li agrada sentir-se especial i algun element decoratiu ha d'estar pensat per a ell. Des d'elements personalitzats amb els noms de cada comensal, tovallons que exerceixin aquesta mateixa funció o unes estovalles personalitzades.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!