3 restaurants de Barcelona han estat nominats com a millors nous establiments de 2022. La plataforma de reserves de restaurants The Fork ha anunciat la seva llista amb 39 locals, 11 dels quals a Madrid i 3 a Barcelona. Girona, Lleida o Tarragona, per la seva banda, no han obtingut representació a la llista dels selectes de The Fork. Els barcelonins escollits són: Prodigi, Amar i Teatro Kitchen Bar. A continuació, t'expliquen què hi ha al darrere de cadascun d'aquests.

Restaurant Prodigi

Prodigi és un espai gastronòmic ubicat al cor de Barcelona, a la qual rendeix tribut amb l’origen del seu nom, ja que es troba on conflueixen 3 dels carrers més coneguts de Barcelona: Provença, Diagonal i Girona. El restaurant vol transportar el comensal de la cuina tradicional catalana cap a una aventura creativa moderna. La importància de les arrels, els records i les experiències són part dels valors més respectats a Prodigi. El xef ofereix un menú degustació, un maridatge de vins i un menú setmanal que s'adapta als aliments de temporada i que et permet experimentar l'essència de la cuina.

prodigi barcelona
L'interior del restaurant Prodigi / Foto: Víctor Antich

Jordi Tarré és el xef i propietari del restaurant Prodigi, va començar els estudis de cuina amb 15 anys cursant els graus mitjà i superior a l’escola d’hostaleria i turisme CETT. Durant aquest període es va formar a diferents restaurants com el Nectari, Hisop, El Celler de Can Roca, entre altres. A l'edat de 20 anys va començar una nova etapa a Londres i durant 4 anys va treballar a llocs com l’hotel Mandarin Oriental de Hyde Park, Ametsa with Arzak Instructions i The Fat Duck. Després de tornar a Barcelona, el Jordi es va incorporar com a segon de cuina al restaurant Hisop, on amb l’ajuda d’Oriol Ivern va adquirir l’experiència que necessitava per fer realitat el somni d’obrir Prodigi.

📍 C/ de Girona, 145

Restaurant Amar

Obert des de l'octubre de l'any passat, l'eix vertebrador de la cuina d'Amar Barcelona és el producte. Es tracta de trobar el luxe al prestigi dels ingredients, la qualitat de la cocció, el confort de l'espai i l'elegància del Palace Barcelona, ​​però amb un toc fresc, jove, renovat, que flueix i que no pesa al qui la gaudeix. Amb la gestió d'aquest nou restaurant, Rafa Zafra aposta per una cuina honesta, basada en la qualitat del producte, apostant per la canalització del luxe en un entorn únic i majestuós.

📍 Gran Via de les Corts Catalanes, 668

Teatro Kitchen Bar

"Benvinguts a la nostra funció gastronòmica". Així es presenta aquest restaurant que va molt més enllà de la gastronomia. Tenen preparat un repertori per al delit del públic, repassant des dels clàssics fins al plat més avantguardista. La filosofia d'aquest restaurant és voler sorprendre els comensals i per descomptat ho aconsegueixen. Per això ens fan aquesta aposta tan descarada per l'espectacle sorpresa. A més, els plats que et serveixen a taula són en funció dels gustos que manifestes prèviament. Tot un luxe i un encert, sense cap mena de dubte. El nivell és sensacional. Pel que fa a l'ambient, la decoració, el servei... tot és magnífic. Show must go on!

📍 Av. del Paral·lel, 164