Aquest Nadal, regalar moments torna a ser la millor idea. I si són moments que celebren el territori, la proximitat i allò que ens fa únics, encara més. Fent País Experiències és la plataforma que porta anys reivindicant el plaer de descobrir Catalunya amb calma: menjars que expliquen històries, escapades que acosten a la natura, rutes que recuperen patrimoni i activitats que connecten amb productors, cuiners i projectes locals. És el lloc on les experiències no són només plans: són records que duren.

Amb propostes per a tots els gustos —de la gastronomia d’alt nivell a les vivències més autèntiques a peu de territori— Fent País Experiències ha preparat una selecció de plans perquè aquest Nadal visquis, gaudeixis i regalis Catalunya d’una manera memorable. Experiències úniques, arrelades i sorprenents, perfectes per compartir amb qui més estimes… o per autoregalar-te sense excuses. I aquí tens deu d’aquestes experiències perquè comencis a preparar el teu millor hivern.

Fes nit en un santuari del s. XVII a la Pobla de Lillet

L’hostatgeria de Falgars, situada al santuari del segle XVII a La Pobla de Lillet, és un refugi de calma al cor de la serra del Catllaràs, amb vistes al Pedraforca i a la Vall del Llobregat. Un entorn ideal per desconnectar i combinar la tranquil·litat amb rutes a peu o en BTT, o amb visites a indrets tan especials com el Tren i Museu del Ciment, els Jardins Artigas o el Xalet del Catllaràs, una joia poc coneguda de Gaudí.

L’experiència inclou una nit per a dues persones (130 €) amb habitació doble, esmorzar i un sopar de cuina catalana amb un toc modern i elaborat amb productes de temporada. L’establiment és a la Ctra. Santuari de Falgars s/n.

Pobla de Lillet / Fent País Experiències
Pobla de Lillet / Fent País Experiències

Observació astronòmica a Castelltallat i un àpat de traca

A Cal Miliu, el vespre es viu a taula amb un sopar que celebra la cuina de sempre, sense presses i amb bon vi. El menú de cap de setmana comença amb entrants per compartir com l’"ensaladilla" casolana, patates emmascarades i fesolets amb ceba, el plat estrella de la casa, sabors que parlen del territori i del que és bo i senzill. De segon, pots triar entre un entrecot "tallata", lluç al forn amb patata i ceba confitada o "ternasco" al forn amb peres, tot maridat amb vins de la DO Pla de Bages i arrodonit amb pastís i cafè, un sopar pensat per compartir, conversar i gaudir del territori sense presses.

Quan cau la nit, la ruta continua cap a l’Observatori Astronòmic de Castelltallat, un dels millors punts de Catalunya per mirar el cel, on t’esperen telescopis i explicacions que et fan viure el firmament com mai, amb constel·lacions canviants segons l’estació, planetes, pluges d’estels o galàxies llunyanes, tot sota un cel reconegut com a Espai amb Cel Nocturn de Qualitat, en plena natura i lluny de qualsevol llum artificial, a Avinguda Estació, s/n - Rajadell - Bages.

Observatori castelltallat / Fent País Experiències
Observatori castelltallat / Fent País Experiències

Menú degustació ecològic i slowfood amb vistes al Montseny

Al Rebost de Can Moragues, un espai de restauració amb botiga ecològica gestionat per la Fundació Privada Emys dedicada a la conservació del medi ambient, podràs gaudir d’un menú degustació que combina cuina ecològica i de proximitat amb productes locals i projectes d’inclusió social, amb plats com els bunyols de brots tendres amb salsa romesco, melmelada de tomàquet i farigola i mousse d’albergínia fumada amb formatge de Garrotxa, i tastet de formatges maridats amb les melmelades de la casa. Tot mentre gaudeixes de les vistes al Montseny i d’un recorregut per la finca on podràs descobrir les basses amb tortugues d’estany protegides per l’entitat, conèixer la història de la Fundació Emys i aprendre sobre la custòdia del territori, la recuperació de varietats antigues de llavors i la conservació de les zones humides.

Can Moragues / Fent País Experiències
Can Moragues / Fent País Experiències

Esmorzar de forquilla a l'Ermita de la Roca amb unes vistes de postal

A 294 metres d’altitud, damunt d’una imponent roca de pedra vermella, s’hi aixeca l’ermita de la Mare de Déu de la Roca: un dels miradors naturals més singulars de Catalunya. En aquest entorn tan especial hi trobem un restaurant amb encant, on la cuina casolana és la protagonista absoluta. L’esmorzar de forquilla és tota una institució. Plats d’aquells de sempre —truites, botifarra, peus de porc, estofats, bacallà amb samfaina— fets amb producte de proximitat i amb el punt just de tradició i cura. Un d’aquells esmorzars que et reconcilien amb el ritme de la vida.

I mentre menges, el paisatge fa la resta: les vistes sobre el Camp de Tarragona i el mar són espectaculars, d’aquelles que es recorden. No és estrany que aquí Joan Miró hi trobés la inspiració; els colors i les formes d’aquest entorn van marcar moltes de les seves obres més icòniques. Gastronomia, paisatge i història en un mateix lloc. Un esmorzar que és molt més que un àpat: és una experiència completa.

Ermita de la Roca
Ermita de la Roca

Ruta d'un castell medieval amb tast de vins i música en directe

Descobreix la història dels castells de Catalunya en una ruta a peu plena de secrets medievals, anècdotes locals i episodis clau des de la fundació fins a l’actualitat, tot mentre gaudeixes d’un tast de quatre vins amb denominació d’origen, maridatge amb formatges i embotits i música en directe que acompanya l’experiència, tot això per 41 € per persona a Canet de Mar, al cor del Maresme.

Tast i música en un castell medieval / Fent País Experiències
Tast i música en un castell medieval / Fent País Experiències

Menú degustació amb Estrella Michelin al restaurant Nectari

Nectari s'ha convertit en un referent de la cuina a Barcelona gràcies a la seva combinació d’innovació i tradició, amb plats mediterranis amb tocs japonesos elaborats amb productes frescos, locals i de temporada, una filosofia que li ha valgut una Estrella Michelin des del 2012. L’experiència inclou un menú degustació per a dues persones que et convida a un viatge sensorial amb quatre aperitius, pa i olis, entrant, peix, carn, pre-postre, postre i petit fours, acompanyats d’una copa de vi o cava, tot per 149,90 €.

Nectari / Fent País Experiències
Nectari / Fent País Experiències

Tast de vins i formatges en un llaüt al Cap de Creus

A bord d’un llaüt tradicional, navegaràs per les aigües turqueses del Cap de Creus mentre gaudeixes d’un tast de vins ecològics de l’Empordà i formatges artesans del territori, una combinació que marida paisatge i producte local en un entorn que va captivar Salvador Dalí. Durant la travessa, descobriràs cales i roques escarpades, i el tast es realitza a bord amb vins del celler Empordàlia i formatges seleccionats, creant una experiència tranquil·la i autèntica per connectar amb l’Empordà des d’un altre punt de vista.

Cata de vins i formatges
Cata de vins i formatges / Fent País Experiències

Vermut per l'Ebre a bord de Lo Sirgador

Gaudiu d’un trajecte de 90 minuts amb vermut pel riu Ebre, descobrint la façana fluvial, l’illa de la Xiquina i l’illa dels Bous mentre un guia us explica la història dels llaüts, embarcacions tradicionals que fins a mitjans del segle XX eren tripulades pels “sirgadors” i ajudades pel “Camí de Sirga”. Durant el creuer coneixereu la història de Tortosa, ciutat bimil·lenària, i la importància del transport fluvial en la seva esplendor econòmica, tot amenitzat amb anècdotes i curiositats que fan d’aquesta experiència un recorregut cultural i divertit alhora. A bord, podreu gaudir d’una beguda acompanyada d’un pica-pica, per completar l’experiència mentre navegueu tranquil·lament pel riu.

Sense títol
Vemut a bord de Lo Sirgador / Fent País Experiències 

Àpat al Santuari del Mont: una de les vistes més espectaculars de Catalunya

Al cim del Mont, on l’Empordà es fon amb el cel i el silenci omple l’aire, t’esperen moments per assaborir sense presses un àpat amb vistes immenses i un entorn que convida a respirar fondo. Taules de fusta, plats casolans i el cant dels ocells com a banda sonora fan que cada mos sigui una experiència memorable i tranquil·la, perfecta per desconnectar de tot. El restaurant del Santuari del Mont ofereix cuina tradicional de muntanya elaborada amb producte de proximitat, amb un toc senzill, però ben arreglat.

L’àpat inclou un menú de cap de setmana amb sis primers a escollir com carpaccio de bou angus, fusta d’embotits, patata emmascarada amb ou i trompetes de la mort o canelos casolans, sis segons entre vedella amb bolets, cuixa d’ànec, arròs de muntanya, rostit, peus de porc o entrecot, acompanyats de postres casolanes, aigua i vi, tot per 35,00 € per persona al Santuari de la Mare de Déu del Mont.

Santuari Mont / Fent País Experiències
Santuari Mont / Fent País Experiències

Tast de cerveses artesanes i formatges al Poblenou

Et proposem una experiència que combina dos grans plaers: cerveses artesanes i formatges! A la Cervesera del Poblenou, una cooperativa catalana al barri del Poblenou de Barcelona, podràs visitar l’obrador i conèixer de primera mà la història de la cervesa, les matèries primeres i tot el procés artesanal que segueix en Fermí per aconseguir productes de qualitat i ecològics. Durant la visita faràs un tast de quatre cerveses de la casa, cadascuna maridada amb un formatge artesà diferent, que et permetrà descobrir combinacions sorprenents i delicioses. Aquesta és una proposta única per conèixer el món de la cervesa artesana ecològica de Barcelona i gaudir de productes locals amb sabor i personalitat.

Tast de cerveses / Fent País Experiències
Tast de cerveses / Fent País Experiències

Al final, regalar Fent País és regalar temps, territori i emoció. És apostar per projectes que cuiden la terra, per persones que hi posen ànima i per vivències que ens reconcilien amb l'essencial: parar, mirar i gaudir. Aquest Nadal deixa que cada regal expliqui una història i que cada experiència es converteixi en un record que perduri. Catalunya és plena de moments per viure —només cal triar per on començar. Per conèixer la resta d'experiències, feu click aquí!.