LA GOURMETERIA 4 5 F

Un tribut al Buba, el millor amic d’en Forrest Gump. Tant se val com les cuinis perquè les gambes vermelles són com el bon vi: tornen qualsevol ocasió en una gran ocasió. Mentre la gamba domini: sopa de gambes, gambes amb patates, hamburguesa de gambes, gambes en llimona, sandvitx de gambes…. qualsevol mos és especial. Però al corredor de la mort només hi ha una manera de menjar-les: amb gambes.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg de gamba vermella (20 a 40 unitats, segons la mida)
  • Sal gruixuda o en escames
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vi escumós blanc Brut Nature

Recepta, pas a pas

  1. En una planxa roent, tireu un grapat molt generós de sal.
  2. Cuineu les gambes sense oli de 2 a 4 minuts per banda, segons la mida, i afegiu un rajolí d’oli al final, uns segons abans de treure-les.
  3. Gaudiu i no us oblideu de xarrupar el cap.

Maridatge

Et proposem Mas Candí Brut Nature 2017, del Celler Mas Candí. Un Corpinat de menys de 10 euros d’agulla fina i sabor persistent, elaborat amb raïms d’Avinyonet del Penedès. Salut!