Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Pere Venturós, del restaurant Terra, de Berga, que ens explica com preparar un xai del Berguedà amb carbassons de l’hort farcits i ceps d’estiu amb formatge Blancafort en oli d’oliva.

Aquí us deixem el vídeo amb la recepta.

Els ingredients

-Costella de xai de Cal Gonfaus
-Mini carbassons del nostre hort
-Ceps d’estiu (alt Berguedà)
-Mantega Cadí
-Retalls de xai per la salsa
-Formatge de cabra Blancafort (Casserres)
-Oli
-Sal
-Romaní (collit a la vaga de Queralt)
-Timó (collit a la vaga de Queralt)
-Ceba
-Pastanaga
-Vi blancafort

Pere Venturós terra

Terra, cuina berguedana d'arrels

“La Terra” era la finca familiar a l’Alt Berguedà en la qual l'avi de Pere Venturós cultivava fruites, hortalisses i on, fins i tot, s’hi establien cavalls. “La Terra”, doncs, és pel Xef un dels seus llocs predilectes de reflexió i d'evasió, per això la considera molt més que un tros de terra: la considera un sentiment. D'aquí neix el nom del restaurant, un projecte d’il·lusió, empenta personal i professional nascut amb ganes de ser l'evolució d'un dels grans referents de Berga i el Berguedà, el Restaurant Sala. Al Terra, juntament amb el seu equip, Venturós -amb experiència a l'ABaC o al Restaurant Le Meurice Alain Ducasse de París, on va ser xef- es dedica amb cos i ànima a fer de la cuina del Berguedà no només una cuina casolana i arrelada al territori, sinó una cuina tan encisadora com la comarca que l'ha vist créixer.