Quan parlem de castells grans, normalment ens els imaginem creixent cap amunt, però n'hi ha que destaquen també per la seva amplada. Els castells compostos, com diu el seu nom, ajunten estructures bàsiques dels castells (com una torre, un tres o un quatre) entre elles per sumar-les i crear-ne de noves. Així doncs, un cinc està format per un tres i un dos o un set per un tres i un quatre. Com que són diverses estructures juntes, els castells tenen més d'un pom i, per tant, és necessari que l'enxaneta faci més d'una aleta per donar el castell per carregat. De fet, fins i tot, poden pujar diverses enxanetes a coronar el castell.
Les estructures de cinc i set són les més habituals, però com es forma un deu o un dotze? Quantes aletes cal fer-hi? T'ho expliquem al nou episodi de 'Xerrameca castellera' on també podràs descobrir la polèmica que hi ha al darrere d'aquest tipus de castells. Es poden considerar castells o no?
Què és 'Xerrameca castellera'?
'Xerrameca castellera' és un projecte d'ElNacional.cat i els Castellers de Barcelona per donar a conèixer el món casteller a tots els públics. A través de vídeos curts i amb un format adaptat a xarxes, podràs convertir-te en un expert o experta en castells quan vagis a veure'ls a les festes majors. I si ja ets membre d'alguna colla castellera, podràs explicar al teu entorn què és aquest món al qual dediques tant de temps i esforços. Recupera tots els capítols de 'Xerrameca castellera'.