L'estiu s'apropa i les temperatures seguiran pujant els pròxims mesos. Amb aquest clima comencen a aparèixer les primeres plagues, com són les paneroles. Aquests insectes acostumen a aparèixer als lavabos o a les cuines, on troben aigua i menjar. També busquen llocs foscos per amagar-se i punts de calor per reproduir-se. Quan mengen regurgiten part de l'aliment digerit i defequen sobre l'aliment, podent contaminar el nostre entorn i aliments. Com es poden eliminar les paneroles de casa? Aquest truc és infal·lible i només necessites una simple verdura. 

🌿 La planta que t'ajudarà a evitar que les paneroles mutants entrin a casa teva
 

💤 Què significa somiar amb paneroles? El significat darrere el nostre subconscient
 

Tipus de panerola

 • La panerola alemanya: és la més comuna i es distingeix per tenir un color groguenc. 
   
 • La panerola oriental o negra: és de color marró gairebé negre i té ales, però tampoc pot volar. Acostuma a viure al clavegueram. És una mica més gran que la panerola alemanya.
   
 • La panerola americana o roja: és la més gran de totes i aquesta sí que pot volar. Difícilment entra a les llars. 

Com prevenir l'aparició de les paneroles mutants

Si no tens paneroles a casa, et recomanem prevenir la seva aparició amb alguns tips molt bàsics:  
 

 • No deixis plats bruts de menjar: intenta netejar els plats tan ràpid com acabis de menjar, les paneroles acostumen a buscar aliments. 
 • Evita acumular escombraries: és important escombrar i desinfectar el terra per evitar que s'acumuli menjar i escombraries que puguin atraure les paneroles. 
 • Evita la humitat: aquests insectes prefereixen llocs humits, així que intentar evitar acumular humitat podria prevenir la seva aparició.
 • Mantingues els aliments en envasos o llocs tancats: les paneroles acostumen a buscar aliments, sobretot a les nits, així que és preferible tancar qualsevol recipient o envàs que contingui menjar per tal que no hi puguin accedir.

Eliminar les paneroles amb un cogombre

És un mètode molt fàcil, ràpid i senzill de preparar. Només necessites tenir al teu abast un cogombre i un got d'aigua. Primer hauràs de tallar un cogombre i liquar-lo. A continuació, afegeix-lo en un got d'aigua formant un suc de cogombre. Un cop tinguis llest el líquid, pots llençar-ho a la galleda de fregar per tal de repassar tots els racons de la cuina, bany o habitacions. També pots abocar el suc sobre el broquet del lavabo, de la dutxa i o al cubell d'escombraries.

El cogombre desprèn una olor que és molt desagradable per a elles. Per tant, en fregar amb aquest líquid ens assegurarem que les paneroles marxin i no tornin a aparèixer. 

El cogombre no sols espanta paneroles, també és molt eficaç contra tota mena de plagues: formigues, mosquits, mosques. També és molt útil per protegir el teu hort d'insectes. Pots tallar unes rodanxes i deixar-les al voltant dels cultius que vulguis mantenir sans.