Oblida't de les horribles picades de les vespes i gaudeix del jardí, la terrassa o la piscina sense por! Coneix el valuós secret de les plantes repel·lents de vespes, les teves fidels companyes d'estiu que t'ajudaran a acomiadar-te per sempre d'aquests molestos i perillosos insectes.

🦟 Les plantes repel·lents de mosquits que has de tenir a casa perquè no et mengin els insectes
 

Digues-li adeu als productes químics agressius i dona-li la benvinguda a una llar lliure de vespes amb la teva millor aliada: la naturalesa. Converteix el teu jardí en un front antipicades gràcies a la característica aroma i el potent poder d'aquestes plantes repel·lents de vespes.

No arruïnis els teus merescuts moments de lleure i descans a l'aire lliure. Deixa que aquestes amigues verdes et protegeixin i et regalin la tranquil·litat que tant necessites. El teu jardí serà un espai ple de pau!

Evita picades i molèsties amb aquestes plantes repel·lents de vespes

Geranis, color i protecció al teu jardí

plantes repel·lents de vespes 2
Els geranis són una de les opcions clàssiques de plantes repel·lents de vespes. Shaiith.

Els geranis destaquen per la seva exuberància i bonics colors, però sabies que són també un excel·lent repel·lent de vespes? Les seves alegres i fragants flors desprenen una aroma a menta que les vespes no suporten. Conrea geranis en testos o al jardí i crea una barrera protectora que funciona al cent per cent.

Gessamí, la fragància que espanta les vespes

plantes repel·lents de vespes 4
Encara que no repel·lís vespes, el gessamí sempre és agradable de tenir a casa. Imatge: Rozum.

El gessamí, amb la seva aroma dolça i embriagadora, sembla portar l'estiu impregnat a les seves fulles. Aquestes plantes enfiladisses embelliran el teu jardí amb les seves flors blanques i delicades mentre actuen com un eficaç repel·lent natural de vespes.

Calèndula, bellesa i defensa contra les vespes

plantes repel·lents de vespes 3
La calèndula és una de les plantes repel·lents de vespes més efectiva. Imatge: SundryPhotography.

Les calèndules, amb el seu color ataronjat i pètals esplendorosos, atreuen mirades i són una de les més efectives plantes repel·lents de vespes. Aquestes flors boniques emeten una olor que foragita les vespes, protegint el teu espai exterior de la seva molesta presència.

Absenta, el repel·lent més amarg

plantes repel·lents de vespes 1
L'absenta no només serveix contra les vespes, s'utilitza des d'antic com a remei per a moltes malalties. Imatge: Olga Seyfutdinova

El característic sabor amarg de l'absenta també té propietats repel·lents de vespes. La seva olor forta i distintiva actua com una barrera única contra aquestes petites famolenques d'estiu. Afegeix un toc de misteri i protecció al teu jardí amb aquest arbust grisenc tan fascinant.

Plantes aromàtiques

plantes repel·lents de vespes 5
Algunes de les aromàtiques que tens al teu hort ja desprenen olors que allunyen les vespes. Imatge: Shaiith.

La menta, el romaní, l'alfàbrega i la farigola són una veritable delícia per als sentits i alegren el sabor de qualsevol recepta, però el millor és que també són plantes repel·lents de vespes. Desprenen aromes irresistibles per a tu, però resulten molt desagradables per a les vespes. Ompl d'herbes aromàtiques el teu jardí i embriaga't amb la seva fragància protectora.

Aprofita el poder d'aquestes plantes repel·lents de vespes per crear un entorn segur i agradable a la teva llar. El millor, és clar, és aconseguir una selecció i col·locar-les en diversos punts de pas a la teva terrassa, pati o jardí: un gessamí de planta enfiladissa, uns testos amb geranis, unes calèndules... així crearàs una bona xarxa contra aquests insectes.

No oblidis tampoc prendre altres mesures de seguretat: instal·lar mosquiteres en portes i finestres, no deixar restes de menjar o begudes sobre la taula i no portar robes de colors molt cridaners o perfums d'olor dolçassa perquè els atreu molt. Tenint això present i amb les plantes repel·lents de vespes a mà, podràs gaudir de l'estiu sense por d'una dolorosa, i fins i tot perillosa picada.