El pròxim dimecres 29 de novembre, a les 18:00 hores, es presentaran els viatges-experiència per al 2024 que organitzen ElNacional.cat i Arqueonet, amb el disseny de ruta de l’articulista i professor Marc Pons.

Aquesta presentació es farà a la seu de l’empresa de serveis culturals Arqueonet, que és la gestora de contractació dels serveis dels viatges, i que està ubicada al carrer Sepúlveda, 79 de Barcelona.

La presentació anirà a càrrec de l’articulista i professor Marc Pons; i en el decurs de l'acte es farà públic el calendari i els destins dels viatges programats per a l’any 2024. Totes les persones que estiguin interessades a assistir-hi s’han d'inscriure trucant al telèfon 937 42 30 14, escrivint al correu arqueonet@arqueonet.net o a través d'aquest enllaç. També es podrà seguir l'acte en directe via reproducció en línia.

Us avancem que el tret de sortida per a aquest 2024 serà Sicília occidental: Palerm, Trapani, Corleone, Ficuzza i Cefalú. A través de l’acompanyament i la docència del professor Marc Pons cercarem la memòria i el testimoni dels legionaris sicilians de la Lloba Capitolina que van ser els protagonistes de la romanització i la llatinització del territori que més tard seria Catalunya. Seguirem la petjada dels Almogàvers medievals catalans que van incorporar Sicília al Casal de Barcelona en una guerra ràpida i efectiva que impressionaria l’Europa de l’època. I coneixerem, a través dels testimonis documentals, monumentals i, fins i tot, personals, i la gènesi i el desenvolupament del fenomen mafiós, que ha marcat la història social, política i econòmica de la Sicília moderna i contemporània.

Palerm. Font Pinterest
Palerm. Font Pinterest

Sicília occidental no és l’únic viatge-experiència que hem programat. Per a l’any 2024 hem programat sis viatges-experiència més, que us presentarem el dia 16. I ens agrada dir-los viatge-experiència perquè no tan sols ens capbussem en la història que explica el nostre present i que permeten albirar el futur. També ens apropem a la cultura gastronòmica i enològica de cada un dels països que “descobrim”; a través d’experiències pensades a propòsit per als nostres grups, com poden ser els tallers culinaris i els tasts de vins.

Dir-vos, finalment, que l’aula que acull aquesta presentació té una cabuda limitada a una trentena de persones. I si bé es reservarà lloc per rigorós ordre d’inscripció fins a l’aforament màxim de l’aula, també hem previst per a totes aquelles persones interessades a conèixer la nostra proposta que no puguin assistir a la presentació del dia 16, ho puguin fer en un segon acte, exactament igual que el primer, programat per al dia 29 de novembre a les 18 hores i al mateix lloc.

Si us ve de gust; inscriviu-vos a la presentació. Veniu i coneixeu de primera mà la nostra proposta. Us hi esperem.