La costa catalana és un veritable tresor que amaga racons màgics amb unes vistes al mar envejables. Hi ha desenes de miradors arreu del litoral de Catalunya, però al Garraf s'hi troba un dels més màgics de tot el territori. Així, molt a prop de Barcelona, a tocar del municipi de Sitges, pots gaudir d'un paisatge realment màgic, acompanyat de la calma del mar Mediterrani. Vols descobrir de què parlem? Continua llegint per saber com arribar a aquest espectacular mirador del Garraf que segur que et deixarà fascinat!

😍 L'increïble camí que et portarà a la cascada més alta i espectacular de Catalunya

📍 Llocs abandonats a prop de Barcelona que tenen una gran bellesa oblidada
 

Un mirador màgic molt a prop de Barcelona: el mirador de la Trinitat

El Mirador de la Trinitat està situat al parc natural, molt a prop de l'ermita que li dona nom. Es tracta d'una antiga capella marinera blanca, amb un aspecte ben cuidat a pesar de tenir un origen molt antic, que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i està protegida com a bé cultural d'interès local. Un dels elements més destacables és la seva façana, feta de pedra. Més enllà de l'encant de l'espai, la seva ubicació li aporta un toc especial. I és que s'alça dalt del cim de la muntanya, fet que li permet tenir unes vistes privilegiades cap al mar Mediterrani. Des de l'ermita, veuràs un camí de terra que et condueix fins a l'impressionant mirador, amb un petit cobert de pedra. Aprofita per gaudir del meravellós paisatge digne de postal: és únic!

Sitges   Ermita de la Trinitat / joan ggk
Ermita de la Trinitat de Sitges / joan ggk / Wikimedia Commons

Des de l'Ajuntament de Sitges informen que en aquesta àrea hi ha una zona de graelles i una font, adequades per poder-hi fer un pícnic. Això sí, només està oberta el quart diumenge de cada mes.

Ermita de la Trinitat / Pere López Brosa / Wikimedia Commons
Façana de pedra de l'ermita de la Trinitat / Foto: Pere López Brosa / Wikimedia Commons

Com arribar al mirador de la costa del Garraf

Hi ha dues rutes fàcils per arribar fins aquest mirador prop de Sitges. La primera és a través de la urbanització de la Llevantina, on podeu aparcar el cotxe, i des d'allà caminar fins a la penya del Llamp. A Wikiloc pots trobar la ruta a seguir, aquí tens un exemple. L'alternativa és accedir-hi des de la carretera de les costes del Garraf: veuràs que hi ha un camí, però molts cops està cadenat i no s'hi pot passar. 

L'Aplec de la Trinitat de Sitges: una festivitat plena de tradició

El diumenge 26 de maig de 2024 aquesta ermita de la Trinitat es convertirà en l'epicentre de l'Aplec de la Trinitat de Sitges, que dona la benvinguda a totes les festes d'estiu d'aquest municipi. Cada any, aquest indret de la costa del Garraf acull un ampli programa ple d'esdeveniments de tota mena. S'hi poden veure balls de gegants, castellers, sardanes... i tot en un entorn privilegiat! 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!