Prendre un còctel és una experiència d'allò més estiuenca. Què és millor que asseure's a una terrassa amb una copa fancy plena de colors i sabors mentre el sol s'amaga a l'horitzó del mar?
És una experiència idíl·lica, però què en saps sobre còctels? Alguna vegada has demanat alguna cosa diferent d'un mojito? És cert que quan t'asseus en un local a demanar una beguda, el més fàcil és recórrer a allò que coneixes, però aquest estiu no volem que et limitis! Per això, des de La Gandula de ElNacional.cat portem una guia de còctels perquè puguis demanar-te'n un de diferent cada setmana -i fer-te el savi quan quedis amb amics per prendre alguna cosa-.
Amb l'objectiu que puguis prendre la decisió de quin còctel és el que més va amb tu d'una forma senzilla, dividirem la llista per gustos: dolç, àcid i amarg. Comencem!
🍺 Com escollir un tipus de cervesa artesana?
Dolços com el caramel
Si ets del tipus de persona que sempre dirà que sí a una cosa dolça, o vols prendre't el còctel com a postre, pots escollir entre algun dels següents. Frescos, afruitats i acolorits:
- Pinya Colada. Un clàssic, que consisteix en suc de pinya, llet de coco, rom, pinya natural i gel picat. També existeixen variacions que prenen com a base altres fruites (com la maduixa colada).
- San Francisco. Una deliciosa combinació de sucs de diferents fruites (taronja, llimona, pinya i préssec) amb un toc de granadina, que li proporciona un vistós degradat de color. Pot portar alcohol (normalment vodka) o servir-se sense.
- Sex On The Beach. Similar al San Francisco, és un còctel que s'elabora barrejant diversos sucs de fruites (taronja, nabius), però que a més porta licor de préssec i vodka.
- Tequila Sunrise. En la línia del mix de fruites, el tequila sunrise porta suc de taronja i granadina, però el protagonista és el tequila, que li aporta el sabor característic.
- Mojito. Còctel de moda, es compon de rom, llima, menta, gasosa, sucre i gel picat (tot i que segur que ja ho sabies).
Àcids i impactants
T'agraden els sabors que estarrufen la pell? Aquests són alguns dels còctels que et faran delectar:
- Daiquiri. És similar al mojito, però sense portar gel i menys dolç. Es compon de rom blanc, suc de llimona o llima i sucre. Hi ha també la versió frozen, que és com un granissat, ideal per refrescar-se en una tarda d'estiu. Existeixen variacions amb altres fruites com maduixa, préssec, meló...
- Caipirinha. Comparteix amb el mojito i el daiquiri alguns ingredients com la llima, el gel i el sucre, però l'alcohol que l'acompanya és la cachaça, un licor típic del Brasil fet a partir de la canya de sucre.
- Margarita. Aquesta icònica beguda s'elabora amb tequila, triple sec i suc de llima o llimona. Se sol afegir una lleugera capa de sal a la vora de la copa. És com prendre un 'xupito' de tequila, amb llimona i sal, però en format sofisticat.
- Cosmopolitan. El còctel típic de Sexe a Nova York és compost de vodka, triple sec, suc de llima i suc de nabius. Està a mig camí entre l'àcid i el dolç.
Amargs i intensos
No et val qualsevol sabor? Si vols opcions fortes, aquestes poden ser les teves:
- Manhattan. Aquest còctel se serveix com a aperitiu, ja que està fet a base de vermut vermell i whisky. És de sabor potent i difícil d'oblidar.
- Negroni. Compost també a base de vermut vermell, se li afegeix ginebra i campari. Se serveix amb gel i acostuma a ser un aperitiu.
- Dry Martini. S'elabora amb base de vermut Martini, i se li afegeix ginebra. Com recordar aquest còctel? Per la típica oliva que se submergeix en ell agafada per un escuradents.
- GinTonic. Tothom el coneix, i el seu nom no dona lloc a gaire pèrdua. El GinTonic s'elabora amb ginebra i tònica, i es poden afegir altres matisos com llimona, fruits vermells o herbes aromàtiques.
Ara ja tens un punt de partida per escollir el millor còctel per amenitzar una tarda o nit d'estiu. El moment ideal i amb qui el compartiràs, ja és cosa teva!
Si vols descobrir més plans d'estiu, no et perdis totes les nostres recomanacions a La Gandula. Per exemple, pots gaudir de les millors cerveseries artesanals de Barcelona, o descobrir els millors llocs on prendre una bona orxata.