Dins de la llar, sovint hi ha racons que passen desapercebuts en la neteja habitual. Un d'ells són les guies de les portes i finestres corredisses, uns espais propensos a acumular una gran quantitat de brutícia. A causa de la seva ubicació i accés complicat, aquestes àrees sovint queden fora de la rutina de neteja regular.

🧸 El truc viral par a mantenir les teves tovalloles sempre suaus com les dels hotels
 

🖼️ 5 formes de transformar un vell marc en un objecte decoratiu vintage espectacular
 

Les guies de les finestres, en contacte amb l'exterior, i les guies de les portes, a nivell del terra, són llocs on poden acumular-se petits residus com fulles, insectes o sorra, podent afectar el seu funcionament amb el temps. Per mantenir-les en condicions òptimes, els experts recomanen netejar-les almenys tres vegades al mes.

Malgrat els esforços, moltes vegades intentar netejar aquestes guies pot ser frustrant. Els racons inaccessibles i les complicacions tècniques fan que la neteja sigui una tasca difícil, que sovint només acaba redistribuint la brutícia en lloc d'eliminar-la.

Per sort, hi ha un truc senzill i efectiu que pot facilitar aquesta tasca. Tot el que necessites és una esponja amb fregall, un retolador i un ganivet que talli.

Netejar les guies de les finestres corredisses: pas a pas

Primerament, col·loca l'esponja sobre la guia i utilitza el retolador per marcar els punts on la guia i l'esponja es troben en contacte. Amb l'ajuda del ganivet, talla una línia que uneixi aquests punts, assegurant-te que l'esponja encaixi perfectament dins de la guia.

Humiteja l'esponja amb aigua i sabó, i utilitza-la per netejar la guia repetidament fins que tota la brutícia hagi estat eliminada. A continuació, asseca bé la guia amb un drap o paper de cuina per prevenir la seva oxidació.

Per a una neteja més exhaustiva, utilitza cinta adhesiva per capturar qualsevol residu que hagi quedat atrapat a la guia.

Desinfecta l'esponja

Després de la neteja, és important desinfectar bé l'esponja per prevenir la proliferació de bacteris. Pots fer-ho posant-la al microones durant 30 segons en un bol amb aigua i vinagre de neteja, o bé submergint-la en una solució d'aigua i vinagre bullint durant un temps.

Altres opcions inclouen la immersió de l'esponja en una solució de lleixiu diluït en aigua, deixant-la reposar durant uns minuts abans de rentar-la bé.

Amb aquest senzill truc, netejar les guies de les portes i finestres ja no serà una tasca difícil i frustrant, sinó una feina ràpida i eficaç que garantirà el bon funcionament de les teves finestres i portes corredisses.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!