La jubilació s'acosta i amb ella un nou capítol en la teva vida ple de possibilitats per a explorar el món sense els lligams del treball i els horaris fixos. Et proposem 3 viatges imperdibles que hauries de realitzar abans dels 60. Des de destins exòtics amb paisatges impressionants fins a ciutats vibrants i pobles amb encant. Tant si ets un viatger experimentat com si estàs començant a descobrir el món del turisme, aquí trobaràs idees i inspiració per a planificar els teus pròxims viatges. Prepara la maleta, agafa el passaport i prepara't per a viure experiències úniques.

🏰 El bonic poble català envoltat per muntanyes que tenia un castell medieval
 

😮 El segon pont penjant més llarg del món està al costat de Catalunya: descobreix-lo!

 

Ruta per la Toscana, Itàlia

Aquesta regió d'Itàlia és coneguda pels seus paisatges ondulats, vinyes, olivars i ciutats renaixentistes. La Toscana també alberga encantadors pobles que mereixen ser explorats abans de fer els seixanta. A continuació, et presentem alguns exemples de pobles de la Toscana que no pots perdre't:

1. San Gimignano:

Coneguda com la "Ciutat de les Torres", San Gimignano es caracteritza per les seves 14 torres medievals que s'eleven sobre l'horitzó. Pots recorrer els seus carrers empedrats i visitar les seves botigues d'artesania. 

2. Montepulciano:

Situat en el cim d'un pujol, Montepulciano ofereix vistes impressionants de la campanya toscana. Pots gaudir de la seva arquitectura renaixentista, visitar la seva Duomo i tastar el seu Vi Nobile, un negre de gran qualitat.

3. Montalcino:

Famós pel seu Brunello di Montalcino, un vi negre de gran prestigi, Montalcino també ofereix un centre històric medieval amb carrers estrets, botigues de productes locals i restaurants acollidors.

4. Volterra:

Situat en el cim d'un pujol d'alabastre, Volterra és conegut per la seva artesania en alabastre, les seves muralles etrusques i el seu amfiteatre romà. Recorre els seus carrers plens d'història, visita els seus museus i gaudeix de les vistes panoràmiques.

5. Lucca:

Envoltada per muralles renaixentistes, Lucca és coneguda pels seus carrers estrets, places plenes de flors i bicicletes com a principal mitjà de transport. Recorre les seves muralles, visita les seves esglésies i gaudeix del seu ambient artístic.

Cal recordar que la capital de tots els pobles i ciutats que componen aquesta part d'Itàlia és Florència, una altra parada obligatòria dins d'aquesta ruta per a gaudir de l'art que embolica a aquesta gran ciutat, però tampoc et pots perdre altres com Venècia o Pisa.

Visitar Nova York, Estats Units

Nova York és una de les ciutats més emblemàtiques del món. Coneguda pel seu ritme frenètic, els seus gratacels, la seva diversitat cultural i la seva àmplia oferta d'activitats, Nova York és un destí que captiva a milions de visitants cada any. Si tens ganes de viatjar, encara estas a temps de travessar l'oceà Atlàntic per fer les següents activitats:  

  • Assistir a un espectacle de Broadway: Broadway ofereix una àmplia varietat d'espectacles, des de musicals clàssics fins a obres de teatre contemporànies.
  • Pujar al Empire State Building: Gaudeix d'unes vistes impressionants de la ciutat des del cim del Empire State Building, un dels gratacels més emblemàtics de Nova York.
  • Passejar per Central Park: Central Park és ideal per passejar, fer un pícnic, llogar una bicicleta o gaudir d'un concert a l'aire lliure.
  • Comprar en la Cinquena Avinguda: La Cinquena Avinguda és un dels carrers comercials més famosos del món, on pots trobar botigues de les marques més exclusives.

Anar a París, França

Visitar la capital de França és un altre viatge que has de fer abans de complir els 60 anys. És s una ciutat vibrant i cosmopolita que enamora a milions de visitants cada any amb el seu encant històric, el seu ambient romàntic i la seva àmplia oferta cultural. Les activitats a la ciutat francesa són innumerables, però aquestes són les més comunes:

  • Visitar la Torre Eiffel: Pots pujar a dalt de tot de la Torre Eiffel i gaudir d'unes vistes panoràmiques impressionants de la ciutat.
  • Recórrer el Museu del Louvre: Admira obres d'art com la Mona Lisa i la Venus de Milo en el Museu del Louvre, un dels museus més importants del món.
  • Passejar pel Sena: Gaudeix d'un passeig pel riu Sena i contempla els monuments més emblemàtics de la ciutat des d'una perspectiva diferent.
  • Assistir a un espectacle en el Moulin Rouge: Gaudeix d'un espectacle de cabaret en el Moulin Rouge, un dels llocs més emblemàtics de París.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!