Martín Zubimendi és una de les sortides esperades en la Reial Societat. Durant l'estiu passat ja es va estar parlant seriosament de la possibilitat que canviés d'aires, i no li van faltar pretendents. Perquè va ser vinculat al Manchester United, a l'Arsenal, o en especial, al Barça. Tanmateix, va descartar totalment la possibilitat de fer les maletes, i va romandre fidel al conjunt dirigit per Imanol Alguacil, amb el qual volia disputar per primera vegada la Champions League.

És una peça indispensable a l'equip 'txuri urdin', i aquest curs, lluny de baixar el seu rendiment, ha continuat sent una de les principals figures, juntament amb Takefusa Kubo, Brais Méndez, Álex Remiro o Robin Le Normand. Té una intel·ligència i una regularitat impressionants, i això també li ha valgut per convertir-se en un fix en les convocatòries de 'La Roja' amb Luis de la Fuente, després que Luis Enrique no li donés l'oportunitat.

Martín Zubimendi

Així que l'interès que existeix per l'internacional espanyol continua augmentant cada dia més. Joan Laporta el té en la llista de prioritats, i vol que es converteixi en el successor de Sergio Busquets, veient el fracàs que ha significat la contractació d'Oriol Romeu. Però ara mateix, el principal favorit per acollir a les seves files el futbolista nascut fa 24 anys és una institució de l'estranger, que té preparats els 60 milions d'euros que figuren en la seva clàusula de rescissió.

Parlem del Bayern de Munic, que busca noves cares per a la sala de màquines, la demarcació que Thomas Tuchel identifica com la més feble de la plantilla. Konrad Laimer no ha acabat de convèncer l'entrenador alemany, mentre que Joshua Kimmich ha amenaçat de sortir, i per això ha rebutjat les ofertes de renovació que li han presentat, i queden lliures el 2025. Mentre que també hi ha dubtes amb Leon Goretzka.

Thomas Tuchel Bayern de Munic / Foto: EFE
Thomas Tuchel/ Foto: EFE

Això explica per què en el Allianz Arena van provar de firmar Joao Palhinha, del Fulham, en la recta final del mercat estiuenc. Però ara s'han decantat per Zubimendi, que a més de ser més jove, seria considerablement més barat.

Zubimendi, seduït pel Bayern

Zubimendi no ha volgut tancar-se cap porta, i totes les propostes que han arribat són molt interessants. Però ara mateix, la que més el sedueix és la del Bayern, on li garantirien ser molt important en els esquemes de Tuchel, i també podria percebre un salari elevat, a més de lluitar per tots els trofeus.

Per tant, els bavaresos tenen avantatge sobre la resta d'admiradors, incloent el Barça.