La selecció de Xile s'ha classificat aquesta matinada pels quarts de final de la Copa Amèrica després de derrotar l'Equador per 2-1 gràcies a un gol vital de l'exblaugrana Alexis Sánchez. Dilluns que ve, l'equip d'Arturo Vidal jugarà contra l'Uruguai, en un partit que definirà qui serà el primer de grup. Equador, per la seva banda, haurà de derrotar el Japó i esperar una carambola de resultats per classificar-se com a tercer.

Partit poc atractiu

La vigent campiona ha marcat ben aviat gràcies José Pedro Fuenzalida, futbolista de Universidad Católica. L'extrem ha batut Alexander Domínguez en el minut 8 després de rematar una pilota morta en un servei de córner, fet que feia pensar que Xile no tindria problemes per superar el seu rival.

Les coses, però, s'han torçut quan el porter de La Roja, Gabriel Arias, ha provocat un penal que Enner Valencia s'ha encarregat de transformar en el minut 26. Mentrestant, Arturo Vidal i Alexis Sánchez, estrelles de Xile, no entraven en joc.

Alexis rescata el seu equip

A la segona part, però, Alexis Sánchez ha marcat un gol providencial després d'aprofitar una centrada de Charles Aránguiz. A partir d'aquest moment, el conjunt xilè ha gaudit de més ocasions per ampliar l'avantatge, però el porter equatorià ha estat encertat i ha aturat, entre d'altres, un gran cop de cap d'Erik Pulgar.

I abans d'acabar, picabaralla. Gabriel Achilier, central d'Equador, ha vist la targeta vermella després d'haver propinat un cop de colze a Arturo Vidal. El migcampista blaugrana, com de costum, està en totes les polèmiques.