El Barça es renovarà en els propers mesos. La idea és que hi hagi baixes i també altes en un equip que necessita una revolució interna. I l'arribada de Xavi Hernández podria propiciar l'acceleració d'aquest procés. Però ara mateix hi ha diferència de criteris entre el cos tècnic i la junta directiva.

El Barça té Cavani lligat

Ja fa mesos, abans que arribés Xavi i encara amb Ronald Koeman a la banqueta culer, Joan Laporta va començar a planificar el futur i a avançar en possibles fitxatges. Un d'ells va ser el d'Edinson Cavani, davanter centre uruguaià del Manchester United de 34 anys.

Edinson Cavani Manchester United Europa Press

Edinson Cavani celebrant un gol amb el Manchester United / EuropaPress

Precisament, en els últims dies del passat mercat d'estiu va estar molt a prop de fitxar pel Barça. L'interès pel futbolista de Salto va estar a punt d'acabar certificant amb el traspàs, però el United no va cedir i se'l va quedar almenys fins al proper mercat d'hivern. Però ara, just quan Laporta ja tenia el fitxatge encarrilat a través d'una cessió per al proper mes de gener, Xavi diu que no el vol.

El tècnic de Terrassa va demanar extrems i jugadors més combatius per a l'atac blaugrana. El perfil de Cavani no encaixa en el tipus de davanter que vol Xavi. A més, l'uruguaià és un futbolista de passat i Xavi vol un davanter de futur. Sí que la intenció és contractar un davanter golejador, però les alternatives són molt millors que Cavani.

Cavani Rashford Manchester United EFE

Edinson Cavani al costat de Marcus Rashford / EFE

Les alternatives a Cavani

Tot i tenir l'acord amb l'agent, l'arribada de Cavani s'ha aturat en sec. Xavi prefereix el perfil jove i polivalent de Ferran Torres o, en el cas del 9, un jugador com Timo Werner del Chelsea. Ambdós fitxatges són molt més joves que l'uruguaià i amb un futur prometedor. Tot i això, el gran nom és un altre.

La idea és clara: cal fitxar un davanter centre. Però la gran aposta serà Erling Haaland. El fitxatge serà complicat, ja que els grans clubs d'Europa també estaran ficats dins de la subhasta pel davanter noruec. Ja se sap que el preu de sortida són els 75 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió de cara al proper estiu i que voldrà cobrar prop de 30 milions d'euros nets per temporada. A banda, caldrà convèncer l'agent Mino Raiola i l'entorn amb les comissions del traspàs.

Erling Haaland Borussia Dortmund Europa Press

Erling Haaland en roda de premsa / EuropaPress

Sigui com sigui, el Barça està en cerca i captura d'un davanter golejador que resolgui els seus problemes de cara a porteria. Després de rebutjar Cavani, apareix Werner i està a la recàmera l'operació Haaland. El Barça tindrà molta feina perquè la situació econòmica és molt complicada.

 

Imatge principal: Xavi Hernández saludant l'afició del Barça en el dia de la seva presentació / EFE