Xavi Hernández s'ha mostrat contundent davant de la possible idea de perdre un jugador que està tenint molta importància en els seus plans. Perquè un dels rumors més comentats en el Barça en els últims dies és la venda de Frenkie de Jong, que ha sonat amb força per ser el sacrifici que tenen al cap Joan Laporta i Mateu Alemany. Necessiten aconseguir ingressos, i era un seriós candidat a fer les maletes.

I és que gràcies a la seva sortida podrien recaptar una quantitat de diners importants, d'uns 70 milions d'euros, i fins i tot més. Aquesta és la xifra que estava disposat a pagar el Manchester United per emportar-se a un crac que s'ha convertit en una petició prioritària per a Erik Ten Hag, com ja ho va ser a l'estiu. Lamentablement, no van poder tancar un acord, però esperaven tenir més fortuna a l'hora de fer un nou intent.

Frenkie de Jong Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong/ Foto: Europa Press

Tanmateix, les coses han canviat de manera radical. Perquè després d'assegurar-li que no tenia espai a l'onze inicial, i que hauria d'acceptar un rol secundari, el '21' ha aconseguit tornar a assentar-se com un fix en els esquemes. I ha ofert un rendiment realment bo. S'ha guanyat novament la confiança de l'entrenador català, que ara mateix no vol ni sentir parlar de la possibilitat de quedar-se sense l'ex de l'Ajax d'Amsterdam i del Willem II.

Per tant, Xavi ja ha advertit a Laporta que no el faria ni mica de gràcia veure com accepten qualsevol proposta que arribi per De Jong. Prefereix que marxi un altre futbolista, i que retinguin a la plantilla al migcampista de 25 anys, que per a molts ha de ser el successor de Sergio Busquets, veient el seu bon rendiment quan li ha tocat exercir com a pivot defensiu. D'aquesta manera, podrien estalviar-se els diners que suposaria haver de contractar un especialista per a aquesta demarcació.

Mai no es poden descartar sorpreses, però en el Camp Nou ara mateix no passa la idea de desprendre's de l'internacional holandès, qui actualment està concentrat en el Mundial de Qatar.

De Jong tampoc no vol anar-se'n

I si a això afegim que De Jong sempre ha mostrat el seu desig de quedar-se en el Barça, tot fa indicar que a Old Trafford es tornaran a quedar amb les ganes. Per molts diners que puguin oferir tant a Laporta com al mateix jugador, no serà suficient per convèncer-lo.

A Ten Hag no li quedarà de cap altra solució que pensar en alternatives a la seva incorporació.