El Barça ja té la mirada centrada al pròxim mercat de fitxatges. Després d'una temporada per a l'oblit, sense poder competir ni per la Lliga, ni per la Champions League, la secretaria tècnica liderada per Deco tindrà la difícil tasca de reestructurar per complet la plantilla per tornar a aspirar a tot durant la pròxima campanya. Tot això amb una situació econòmica complicada, que li impedeix poder pensar en grans fitxatges sense abans desfer-se d'alguna peça important, que alleugereixi la massa salarial i deixi una xifra propera als 75 milions d'euros al club.

Ronald Araujo, a la rampa de sortida del Barça

Així doncs, una de les màximes prioritats que tindrà el Barça durant l'inici del pròxim mercat de fitxatges estival serà tancar, com a mínim, una venda que compleixi amb aquests requisits. I el nom que més ben col·locat està per convertir-se en el primer sacrificat és un Ronald Araujo que ha protagonitzat una temporada molt irregular, plena d'errors individuals que li han costat derrotes de pes al seu equip. El cas més clar d'això va ser el partit de tornada dels quarts de final de la Champions League, en el qual una vermella seva va acabar condemnant l'equip de Xavi Hernández.

Ronald Araujo després de ser expulsat en el Barça - PSG / Foto: EFE
Ronald Araujo després de ser expulsat en el Barça - PSG de la Champions League / Foto: EFE

És cert que les qualitats físiques de Ronald Araujo són devastadores, fins al punt que li permeten arriscar més que altres centrals, però el seu ímpetu desmesurat li juga massa males passades. A més, amb pilota tampoc no acaba de ser la solució que necessita un equip com el Barça. En un conjunt que juga amb la defensa més propera a la seva porteria podria brillar més, però en l'estil de joc que vol implementar Xavi no té lloc. Per tots aquests motius, dins de l'àrea esportiva culer no veurien amb mals ulls acceptar alguna de les ofertes que arribaran per ell el pròxim estiu, sempre que compleixin les seves pretensions econòmiques.

Andreas Christensen, un home clau per a Xavi Hernández

De moment encara no hi ha un equip que hagi enviat una proposta formal per Araujo, però durant el passat mercat de fitxatges hivernal el Bayern de Munic va mostrar un gran interès en ell. Tant és així que alguns mitjans de comunicació alemanys van assegurar que estaven disposats a pagar fins a 100 milions d'euros pels seus serveis. Faltarà veure si aquest interès continua vigent aquest estiu, però si no és el Bayern, segur que un altre gran club europeu intentarà la seva contractació.

Christensen Alavés Barça / Foto: Europa Press
Andreas Christensen, durant el passat Alabès - Barça / Foto: Europa Press

I si Ronald Araujo acaba abandonant el Barça a final de temporada, Xavi Hernández té clar que el seu substitut haurà de ser Andreas Christensen, que aquesta temporada ha actuat de migcampista defensiu, però que l'any vinent hauria de tornar a ocupar l'eix de la defensa després de confirmar-se el fitxatge d'un pivot de primer nivell, com podria ser Joshua Kimmich o Martín Zubimendi.