El Bayern de Munic no s'ha oblidat de Ronald Araujo, bé al contrari. Al passat mercat d'hivern, el gegant bavarès va ser amb tot a pel central uruguaià del Barça, per intentar enfortir una defensa que aquesta temporada fa aigües, però la falta de temps i la negativa d'Araujo de canviar d'aires a mitjan curs, ho va deixar tot congelat. Ambdues parts van quedar a continuar parlant per al mercat d'estiu i així ha estat.

I és que, tal com informa el diari Marca, el Bayern de Munic ja li ha comunicat al Barça que té preparats els 100 milions d'euros que demana el club blaugrana pel central uruguaià, una quantitat molt important que el Barça no descarta en acceptar, i menys si Araujo demana de canviar d'aires. El club blaugrana ja ha fet saber que aquest estiu tocarà dur a terme alguna venda traumàtica i la de l'Araujo podria ser una d'elles, en una llista en la qual també hi ha Frenkie de Jong i Raphinha

Ronald Araujo, assenyalant durant un partit del Barça / Foto: Europa Press
Ronald Araujo, assenyalant durant un partit del Barça / Foto: Europa Press

Araujo no descarta el seu fitxatge pel Bayern

Malgrat que Araujo afirma de portes endins que vol renovar i convertir-se en una llegenda del Barça, sempre que parla en públic deixa la porta oberta. "El meu futur depèn del club. Tothom sap que soc molt feliç aquí en el Barça". Araujo, doncs, comença el club blaugrana a prendre una decisió, per la qual cosa no dubtarà a fer les maletes si Joan Laporta accepta els 100 milions del Bayern.

El gran problema és que el Bayern li ofereix un considerablement augment salarial, una xifra a la qual el Barça no es pot apropar. A més, en el club tenen la sensació que Araujo ha baixat el seu nivell aquesta temporada i temen que vagi a menys, deixant passar-ne una gran oportunitat d'ingressar una quantitat molt important.

Pau Cubarsí, després del partit del Barça de Champions League / Foto: EFE
Pau Cubarsí, en el partit del Barça contra el Nàpols / Foto: EFE

Cubarsí i Faye, futur garantit

A tot això s'afegeix l'eclosió de Pau Cubarsí, que ja ha demostrat estar capacitat per assumir el lideratge de la defensa del Barça, malgrat tenir només 17 anys. El central català no és tan potent com Araujo, però es posiciona millor i, el que és més important, té molta millor sortida de pilota. I ben aviat podria també tenir la seva oportunitat Mika Faye, l'altre central del Barça Atlètic, que està firmant una temporada espectacular amb el filial.

La sensació, doncs, és que la sortida d'Araujo no seria tan dramàtica com podia semblar fa unes setmanes, i menys si el Barça fitxa a un pivot defensiu, ja que Andreas Christiansen tornaria a l'eix defensiu, reforçant encara més la posició i augmentant els arguments per acceptar el traspàs d'Araujo al Bayern de Munic.