Fa només uns dies, es va revelar que el Barça té intenció de fer algun ajustament a la plantilla durant el mercat hivernal. Al marge de l'arribada de Vítor Roque, que continua estant previst que s'incorpori a l'equip el mes de gener, Xavi Hernández creu que seria d'ajuda un altre fitxatge, assenyalant la zona de la medul·lar com la més necessitada, veient les lesions de Frenkie de Jong i de Pedri González, qui constantment pateix de problemes físics.

I en aquest sentit, es col·locava Giovani Lo Celso com el jugador amb més opcions de desembarcar en el Camp Nou, per diversos motius. El primer, per l'experiència que acumular en La Liga EA Sports, on sempre ha rendit a un fantàstic nivell, primer a les files del Betis, i després en la del Vila-real. Segon, per ser un crac del complet grat del cos tècnic, i que encaixaria perfectament en l'estil de joc que proposen.

Giovani Lo Celso Vila-real / Foto: Europa Press - Ivan Terron
Giovani Lo Celso/ Foto: Europa Press

Però el factor més important és per l'assumible preu que el seu actual equip, el Tottenham Hotspur, l'havia col·locat. Tan sols 15 milions d'euros exigeixen per donar sortida a l'internacional argentí, que no entra en els plans de l'entrenador, Ange Postecoglou, com demostra el fet que únicament hagi disputat 61 minuts aquesta campanya, dividits en dos xocs. De manera que Joan Laporta no s'hauria de trobar amb cap tipus de dificultat per arribar a un acord.

A més, el contracte de l'ex de Rosario Central i de Paris Saint-Germain finalitza el 2025, i a Londres no estan interessats en renovar-lo, a causa que mai no ha funcionat en la Premier League, malgrat que van haver de pagar pràcticament 50 'quilos' pels seus serveis a l'estiu de 2019. Però sorprenentment, s'ha revelat que el futbolista de 27 anys no vol fer les maletes.

Lo Celso, contra tot pronòstic, vol romandre a Anglaterra, i lluitar per guanyar-se un lloc quan estigui recuperat de la seva lesió, i convèncer el tècnic 'spur' que pot ser important en el projecte.

Xavi estima Lo Celso, però no li pot garantir la titularitat

Encara que l'oportunitat de jugar en el Barça sempre és molt interessant, Lo Celso és conscient que tindria gairebé impossible ser titular i tenir continuïtat per molt que Xavi sigui un admirador de les seves habilitats i de la seva polivalència.

En el Tottenham ho tindria relativament més fàcil, si bé la presència de James Maddison també ho dificulta molt.