Punt i final a la carrera de Xavi Hernández. Aquest dilluns ha donat per acabada la seva trajectòria una de les icones que ha regnat en el món del futbol en les dues últimes dècades. El futbolista català ha penjat les botes als 39 anys després del partit de la Champions asiàtica entre l'Al-Sadd, el seu club, i el Persépolis. Xavi va començar a brillar a Barcelona i s'ha apagat a Teheran.

ADN Xavi

Tot i deixar el futbol, la seva carrera continuarà i passarà a dirigir des de la banda. Ja no correrà darrere la pilota ni tampoc dirigirà el joc des del voltant del cercle central, la zona on ell ha triomfat. Ara Xavi passarà a ser el cervell com a entrenador.

Xavi ha estat el màxim exponent del futbol amb ADN Barça, ADN Cruyff i ADN Guardiola. El director d'orquestra del millor Barça de la història que ha servit el millor futbol al millor futbolista de la història com ha estat Leo Messi. El futbolista de Terrassa va debutar el 24 de març de 1998 amb el primer equip del Barça, i des d'aleshores tota una vida triomfant. Va començar contra la Unió Esportiva Lleida i ha acabat contra el Persépolis.

Xavi Messi Barça Efe

EFE

Col·leccionista de títols

1.035 partits com a professional l'avalen (18 amb el Barça B, 767 amb el Barça, 133 amb la selecció espanyola i 117 amb l'Al-Sadd). I els títols han estat el regal del seu art amb la pilota. Triomfant amb el Barça, amb la selecció espanyola i amb l'Al-Sadd. Una llarga trajectòria marcada pel seu futbol, que ha acompanyat a grans tardes i grans nits de glòria.

Però la seva carrera ha acabat amb derrota: ha jugat 90 minuts contra el Persépolis a l'estadi Azadi de Teheran i final. Xavi serà entrenador i començarà amb l'Al-Sadd abans de fer el salt al Barça. Ara ha acabat la seva etapa de futbolista i Xavi Hernández ja és llegenda.