Cop d'efecte a la campanya electoral del FC Barcelona i, especialment, al candidat Víctor Font. I és que el gran nom de moment en la prèvia dels comicis blaugrana ha estat el de Xavi Hernández, vinculat al líder de la candidatura Sí al futur, que acaba d'emetre una carta en la qual comunica que manté intacte el seu compromís amb l'Al Sadd fins el 2022, desmarcant-se així de la campanya electoral.

Xavi Hernandez GTRES

Xavi Hernández, el dia en què es va acomiadar com a jugador del Barça / GTRES

"Si bé més endavant arribarà el moment de donar el següent pas en la meva carrera, ara per ara estic concentrat en gaudir del meu temps aquí i aprofitar al màxim l'oportunitat d'exercir un petit paper en l'emocionant viatge de Qatar cap al 2022", afirma l'exjugador del FC Barcelona.

Cal recordar que el Mundial del Qatar se celebrarà entre el 21 de novembre i el 18 de desembre de 2022, per la qual cosa si Xavi decideix quedar-se fins a la seva celebració no podria arribar al Barça fins a la temporada 2023/24.

Xavi es desmarca de Font i diu que Laporta és "el millor president que he tingut"

I malgrat l'estreta vinculació amb el projecte de Víctor Font, en una entrevista a El Periódico, Xavi s'ha desmarcat: "Soc un actiu del Barça i no vull ser proactiu de cap candidat". Així doncs, no es posiciona en cap de les sentits. Ni Font ara pot anar amb la carta de Xavi a la mà.

A més, tampoc ha descartat que pogués entrar en el projecte de Joan Laporta si acaba guanyant les eleccions: "Tinc amistat amb els dos i els desitjo el millor a tots dos, els vull molt a tots dos". Xavi s'explica: "Amb Font he tingut molta relació en els últims cinc anys, en els quals hem parlat del futur del Barça i de les seves necessitats a nivell esportiu. I amb Laporta, que no he sabut que es presentava fins fa poc, tenim molta sintonia".

Però una cosa té clara sobre Joan Laporta: "Ha estat el millor president que he tingut al Barça".

xavi hernandez @ALsadd

Xavi, dirigint un partit de l'Al Sadd / @ALsadd

Xavi, centrat en fer créixer el futbol qatarià de cara al mundial

Respecte a la carta, Xavi Hernández explica com està sent la seva vida i la de la seva família al Qatar, com s'ha anat adaptant i com està anant el seu primer experiència a les banquetes." A la meva família i a mi realment ens encantava Qatar i la forma de vida aquí, pel que va ser una oportunitat excel·lent per fer el primer pas en la meva carrera com a entrenador i supervisar un equip amb jugadors prometedors que probablement formaran part de la selecció nacional de Qatar el 2022", recorda.

D'aquesta manera, Xavi tanca la porta al Barça en aquest 2021, quan molts donaven per fet que seria l'entrenador del Barça per a la temporada 2021/22 si a Koeman no li anaven gaire bé les coses. I en el cas de la continuïtat de l'holandès, a més, tot apuntava a que Xavi anava a ser el Mànager General del club si Víctor Font s'acaba imposant.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, durant un partit de l'Al Sadd / EFE