La continuïtat de Xavi Hernández és pràcticament impossible per múltiples raons. La primera, pels irregulars resultats que han obtingut durant la temporada, que han provocat que s'allunyin de la baralla pels títols. I en especial, l'eliminació en quarts de final de la Champions League ha significat un fracàs molt dolorós, que ha provocat que Joan Laporta no tingui intenció de continuar apostant amb ell, després de prendre unes decisions qüestionables en el plantejament i en les substitucions.

Així mateix, el tècnic de Terrassa ja va comunicar que diria adeu a l'estiu, i no intentaran convèncer-lo. I per descomptat, la mala relació que té amb Deco ha estat un altre argument de pes que ha provocat que la seva etapa en el Camp Nou estigui molt a prop de finalitzar definitivament. Sense descuidar les poques oportunitats que ha donat a un jugador pel qual van fer una aposta important, i que esperaven que tingués més minuts, com és Vitor Roque.

Vitor Roque gol EFE
Vitor Roque/ EFE

Van decidir invertir el poc pressuposat que hi havia en la incorporació del davanter de 19 anys, que malgrat estar en edat juvenil, va reforçar directament el primer equip. 30 milions d'euros fixos i 30 més en variables van invertir per l'internacional brasiler, que va aterrar el mes de gener. I encara que va generar molta expectació, s'ha hagut de conformar amb un rol totalment residual, jugant realment poc, i en moltes ocasions, lluny de la seva posició natural.

És cert que quan ha estat sobre el terreny de joc no ha fet mèrits per merèixer més regularitat, malgrat que ha aconseguit veure porteria en un parell d'ocasions. Tanmateix, en la directiva creuen que això es deu a la falta de confiança que té per part de Xavi, que abans ha preferit confiar en Marc Guiu com a substitut per a Robert Lewandowski. I l'ex de l'Atlético Paranaense i del Cruzeiro no ha dubtat a mostrar la seva decepció al director esportiu del Barça.

Vitor Roque

Deco, que va ser el gran valedor de Vitor Roque, s'ha mostrat molt decebut per la falta de continuïtat, i creu que més que per un motiu de nivell, la decisió de l'entrenador català de prescindir de 'Tigrinho' en els seus esquemes es deu a una revenja personal.

Deco ha insistit a Laporta per apostar per un nou entrenador

I Deco ha fet tot el possible per convèncer Laporta que el millor per al futur del Barça és deixar que Xavi marxi, i apostar per l'arribada d'un nou entrenador. En aquest sentit, ha col·locat Rafa Márquez com la millor solució.

Sens dubte, Vitor Roque ha de celebrar el canvi que hi haurà a la banqueta.