Són comprensibles les raons d'ambdues parts, però al FC Barcelona li interessa que els seus portaveus remin en la mateixa direcció. Sense anar més lluny, aquest divendres transcendia per mitjà del vicepresident Rafa Yuste que el club manté contactes amb Leo Messi per tal que torni al Barça.

No obstant això, i segons apunten des de 'El Confidencial', Xavi Hernández estaria molest amb la directiva perquè parlar de 'mercato' a aquestes altures de temporada no és cap favor per a l'equip. El desestabilitza. Xavi se sap molt a prop de l'objectiu de ser campió de Lliga de nou, però vol mantenir als seus homes concentrats i mantenir la impermeabilitat entre el vestidor i el soroll extern.

Xavi Hernández serio rueda de prensa / Foto: EFE - Alejandro Garcia
Xavi Hernández, amb rostre seriós durant una roda de premsa / Foto: EFE - Alejandro Garcia

Parlar de Messi, una maniobra dissuasiva del Barça per l'enrenou del 'cas Negreira'?

El mateix Joan Laporta congregava l'afició culer al Camp Nou en el darrer Clàssic de Lliga per tal d'animar l'equip i ajudar-lo a mantenir-se apartat del soroll extern pel 'cas Negreira'. Així doncs, el Camp Nou s'omplia fins a la bandera amb més de 95.000 espectadors, però, ara, i després d'haver assestat un cop pràcticament definitiu a la Lliga amb la victòria davant el Reial Madrid, és el mateix Barça qui desvia l'atenció de la competició i torna a parlar del possible retorn de Leo Messi.

Així ho analitza i ho argumenta l'esmentada font, que contempla que el fet que la directiva blaugrana posi la figura de l'astre argentí a l'ull de l'huracà no és una altra cosa que una maniobra dissuasiva del club per tal d'apaivagar el soroll que ha generat el 'cas Negreira'.

Joan Laporta Rafa Yuste / Foto: EFE
Joan Laporta i Rafa Yuste, president i vicepresident del FC Barcelona / Foto: EFE

El Barça segueix lluny de rematar la feina

És perillós pensar que el Barça ja s'ha coronat campió de Lliga. Xavi vol mantenir els peus de tothom al club a terra i fer saber que, fins que les matemàtiques diguin el contrari, caldrà que l'equip segueixi mostrant la seva millor versió. Per aquesta raó, el tècnic de Terrassa vol, en primer lloc, superar el partit trampa que l'equip té a Elx aquest dissabte.

Primerament, perquè el perill de la relaxació és evident perquè els uns arriben líders i amb la confiança pels núvols i els altres enfonsats i amb peu i mig a Segona Divisió. En segon lloc, perquè els blaugrana tenen les sensibles baixes de Dembélé, Pedri, Frenkie de Jong, Andreas Christensen, Raphinha i, tot i que ha entrat a la convocatòria, tot apunta que Xavi reservarà l'estat físic de Ronald Araujo de cara al Clàssic.