Diuen que qui no coneix la seva història està condemnada a repetir-la. I això és el que sembla que li passarà al Barça, de nou, aquesta temporada. Joan Laporta va heretar una plantilla amb salaris molt per sobre del valor de mercat dels futbolistes i amb contractes creixents al pas de les temporades. Així doncs, es va veure obligat a intentar renegociar alguns sous per alliberar massa salarial, i en alguns casos donar sortida a alguns dels jugadors que no entraven als plans de Xavi Hernández.

En aquell temps, Gerard Piqué no comptava en excés per al tècnic egarenc, i davant de la negativa del central de la Bonanova de deixar el club, va passar a ser el quart central. D'aquesta manera, va ocupar un rol més que secundari, davant de la irrupció de jugadors com Ronald Araujo, Andreas Christensen i Jules Koundé. Una situació a què Piqué no estava acostumat, per la qual cosa, finalment, va decidir retirar-se abans que marxar a qualsevol altre equip.

Riqui Puig i Gerard Piqué @riquipuig
Gerard Piqué i Riqui Puig durant un entrenament del Barça / Foto: @riquipuig

Jordi Alba, en la mateixa situació que Piqué

Ara, com dèiem, es produirà una situació similar amb una altra de les denominades "vaques sagrades" al FC Barcelona. Es tracta de Jordi Alba. El lateral esquerre blaugrana, manté una gran relació personal amb el seu entrenador, però en l'àmbit esportiu, l'etapa del d'Hospitalet al Barça sembla que ha arribat a la seva fi.

Comva passar amb Piqué, la irrupció de nous futbolistes, en aquest cas d'Alejandro Balde, ha deixat en escac Jordi Alba. Si bé podria acceptar el rol de suplent, el cert és que per a l'entrenador de Terrassa, Marcos Alonso segueix per davant del defensor català.

Jordi Alba petó escut / Foto: Europa Press
Jordi Alba es besa l'escut del Barça / Foto: Europa Press

La intenció de l'entitat catalana és desprendre's del futbolista, que té un dels sous més alts de la plantilla. La seva sortida podria permetre l'arribada d'alguns dels fitxatges, però el lateral d'Hospitalet té altres plans. I és que, malgrat els problemes econòmics del seu club, vol quedar-se fins a acabar el seu contracte.

Xavi Hernández no compta amb Jordi Alba

Com ja va succeir amb Piqué, Xavi té previst mantenir una xerrada amb el seu jugador per explicar-li els seus plans. Una conversa en la qual li transmetrà que el seu protagonisme no augmentarà, més aviat al contrari, la importància d'Alba anirà a menys amb el pas del temps.

Jordi Alba banqueta|banc dels acusats Santiago Bernabéu / Foto: Europa Press
Jordi Alba a la banqueta del Barça / Foto: Europa Press

En el cas de Piqué, a meitat de la temporada, es va adonar que allò no era per a ell i va decidir penjar les botes. No hi ha previsió que el lateral esquerre es retiri, però s'espera algun gest per part de Jordi Alba per arribar a un acord amb Joan Laporta i la directiva blaugrana per rescindir el seu contracte o, si més no, abaixar-se el sou.