Xavi Hernández torna a reivindicar-se, després d'anunciar que no seguirà en el Barça la pròxima temporada. Ha demostrat que té unes condicions fantàstiques per arribar a ser un gran entrenador, i està aconseguint uns resultats molt bons en els últims mesos. Curiosament, des que va anunciar el seu comiat, no han tornat a perdre cap partit, i s'hi han classificats a quarts de final de la Champions League, a més d'haver recuperat la segona plaça en la classificació de La Liga EA Sports.

Tot això ha provocat que Joan Laporta i Deco s'arribin a plantejar la idea de no contractar un nou entrenador, i de continuar confiant en l'ex de l'Al-Sadd, descartant així les opcions de Thiago Motta, Sergio Conceiçao, Rafa Márquez, Hans-Dieter Flick, Roberto de Zerbi i companyia. Però, ara per ara, no han pogut arribar a un acord, i a priori l'egarenc deixarà el Camp Nou. I no li faltaran propostes per tornar a dirigir un club.

Joan Laporta i Deco a l'anunci com a director esportiu del Barça / Foto: FC Barcelona
Joan Laporta i Deco/ Foto: FC Barcelona

Perquè ja ha estat col·locat en els plans d'algunes entitats top d'Europa, que tenen intenció d'apostar per ell. Aquest és el cas de l'Ajax d'Amsterdam, que comparteix una filosofia molt similar a la del conjunt blaugrana, i que viu una temporada molt complicada. Són cinquens en l'Eredivise, a més de 30 punts del lideratge, i a l'estiu s'espera que hi hagi molts canvis a l'equip. I l'actual mànager, John van 't Ship, serà destituït.

Encara que s'ha especulat amb la possible tornada d'Erik Ten Hag, que també té molt difícil continuar al Manchester United, l'opció que té com a protagonista a Xavi sembla agradar molt en el Johan Cruyff Arena, on podrien fer un intent per reclutar-lo. Seria una destinació interessant en cas d'abandonar el Barça, ja que podria allunyar-se de la pressió mediàtica, i liderar un projecte que està obligat a conquerir títols.

Erik Ten Hag Manchester United
Erik Ten Hag/ Manchester United

I allà podria continuar apostant pel futbol de possessió que vol imposar, a més de confiar en els joves talents de la pedrera.

El Benfica, l'altra opció per a Xavi

Juntament amb l'Ajax, un altre equip emblemàtic que s'ha interessat per Xavi és el Benfica, que pretén destituir Roger Schmidt, encara que els resultats no hagin estat especialment dolents. Però la relació amb els jugadors no sembla ser molt bona, i això pot provocar que acabi sent cessat de les seves responsabilitats en l'Estadio da Luz.

Encara que la porta del Barça continua estant oberta...