L'arribada de Xavi Hernández està portant molts i molts canvis en tots els sentits. Si a nivell futbolístic hi ha una millora substancial sobre la gespa, també és gràcies a la feina interna que s'està fent dins del vestidor. I en les últimes hores s'han produït dos acomiadaments més.

La revolució de Xavi Hernández

A nivell de futbol, la premissa és la possessió amb sentit, la pressió alta i l'entrega total al camp. El nou Barça de Xavi és atrevit, té ganes de guanyar els partits i demostra cada dia que passa que l'equip està millorant a marxes forçades. I tot i la victòria per la mínima contra l'Espanyol i l'empat contra el Benfica, hi ha esperances d'aconseguir grans objectius.

Però aquesta arribada de Xavi al Barça també ha estat revolucionària en l'equip que envolta el tècnic de Terrassa. L'exentrenador de l'Al-Sadd va arribar des del Qatar amb set ajudants de confiança que ja porten un temps treballant amb ell.

Xavi Hernandez Laporta entrenamiento FC Barcelona

Xavi Hernández amb els seus ajudants al fons / FC Barcelona

Òscar Hernández, germà de Xavi, i Sergio Alegre són els ajudants principals. Iván Torres és el nou preparador físic. Carlos Nogueira és el fisio. I David Prats, Toni Lobo i Sergio García són els seus analistes. L'únic de l'equip tècnic que segueix del Barça anterior és l'entrenador de porters José Ramón de la Fuente.

Dos acomiadaments mèdics al Barça

Però on també s'estan veient canvis importants és en els serveis mèdics. La falta de previsió, les moltes lesions i les recaigudes dels futbolistes del primer equip, comptant la de Pedri González com l'últim maldecap, ha provocat dos cessaments. Joan Laporta ha hagut de firmar dos acomiadaments, els dels metges del primer equip Lluís Til i Javier Yanguas.

Ansu Fati Lluis Til Barca EFE

Ansu Fati i Lluís Til abraçant-se / EFE

Precisament, Til es va convertir en protagonista fa unes setmanes quan va ser abraçat per Ansu Fati després del seu gol en el dia del seu retorn a la competició. I d'aquesta manera s'afegeixen a Juanjo Brau, Albert Roca, Xavi Linde, Jaume Bartrés, Raúl Peláez i Jordi Melero, que han estat les altres baixes de tècnics del Barça a nivell mèdic i esportiu al primer equip.

I aquests canvis van en la direcció esperada per Xavi: Ricard Pruna és el seu metge escollit. El problema, però, és que Pruna té contracte amb el Sharjah FC dels Emirats Àrabs Units i no s'incorporarà al Barça fins que pugui desvincular.-se del seu actual club. Mentrestant, el responsable mèdic en funcions serà Xavi Valle, fins ara metge del Barça B.

Ricard Pruna Xavi Hernandez Champions @xavi

Ricard Pruna i Xavi Hernández després de guanyar la Champions League / @xavi

En aquest mateix sentit, però en una parcel·la diferent, també en destaca la marxa per voluntat pròpia de Ramon Planes, fins ara secretari tècnic del primer equip del Barça.

 

Imatge principal: Joan Laporta i Xavi Hernández abraçant-se durant la presentació de l'entrenador del Barça / EFE