El Barça no ha pogut passar de l'empat a res contra el Benfica i el seu futur a la Champions League segueix sent una incògnita (0-0). La classificació per a la següent ronda de la màxima competició europea o l'opció de jugar l'Europa League se sabrà d'aquí dues setmanes a Munic.

El Barça impressiona però li falta ritme

El segon dia de Xavi ha estat de més novetats. Contra un Benfica amb tres defenses, s'ha copiat el rival. Ronald Araujo, Gerard Piqué i Clément Lenglet han estat els que s'han encarregat d'anul·lar l'atac rival. I a banda dels de sempre, amb Busquets, De Jong, Jordi Alba, Memphis, Gavi i Nico, s'hi ha afegit Demir. El jove extrem austríac ha volgut ser protagonista.

Però abans de l'emoció ha arribat l'aposta blaugrana. El Barça ha començat pensant ràpid i també executant amb velocitat. La pressió alta és innegociable. I a base d'ofegar els portuguesos s'ha intentat aconseguir el gol. Els blaugrana han atacat amb cap i rigor, però no han sabut tancar les jugades.

Memphis Barça EFE

Memphis Depay jugant contra el Benfica / EFE

Si al davant Memphis es feia un fart de córrer sense sentit, els fores de joc s'han anat acumulant. El Barça aconseguia trobar els espais, però els jugadors culers sempre anaven tard. Mica en mica s'ha anat perdent el ritme.

Al darrere, Piqué i Araujo han estat una assegurança, però quan Lenglet ha hagut d'intervenir ha arribat el drama culer. I sort de Ter Stegen, que s'ha tornat a vestir d'heroi com en les grans nits de futbol de Champions.

I després del gol anul·lat al Benfica, obra d'Otamendi a deu minuts per al final de la primera part, ha arribat la genialitat culer. El protagonista en majúscules ha estat Demir. L'austríac ha rebut a l'espai, s'ha aturat, ha volgut fer la diagonal a l'estil Messi, i ha fet un xut de rosca que ha acabat tocant el travesser.

Demir Grimaldo Benfica Barca Champions

Yusuf Demir jugant el partit contra el Benfica / EFE

L'efecte Dembélé

Però a la segona part s'ha notat la falta de físic. El Barça ho ha donat gairebé tot en els primers minuts de partit i només les ganes de Gavi han servit per animar els 49.572 culers que han viscut el duel sota la constant pluja.

I quan faltaven cames i ritme, ha estat el torn d'Ousmane Dembélé. El francès ha encès el Barça entrant per Demir a falta de 25 minuts per al final. I ha estat la gran solució de Xavi. Cada pilota que tocava Dembélé era sinònim de perill.

Xavi Barça EFE

Xavi Hernández aplaudint des de la banda / EFE

Aquest efecte Dembélé ha donat més opcions al Barça en un partit que s'anava apagant. I a falta de poc més de cinc minuts per al final, Araujo ha marcat gol, però estava en fora de joc i després de la frustrada celebració s'ha lesionat.

Al final, però, tot i els intents a la desesperada del Barça, no hi han hagut gols. I el futur no se sap on serà. Si els blaugrana jugaran els vuitens de la Champions o els tocarà a l'Europa League, es decidirà en l'últim partit de la fase de grups contra el Bayern de Munic a l'Allianz Arena.

Imatge principal: Gerard Piqué enfadat durant el partit contra el Benfica / EFE