Xabi Alonso està fent història en el Bayer Leverkusen, que mai no havia realitzat una temporada tan espectacular, ni tan sols quan van estar a punt d'aconseguir el triplet el 2002, encara que al final no van guanyar cap trofeu. Ara mateix es mantenen invictes en totes les competicions, i són clars aspirants a guanyar tots els títols que disputen. En especial, la Bundesliga, ja que tenen cinc punts d'avantatge sobre el Bayern de Munic, al qual van golejar el cap de setmana.

I els resultats tan impressionants que estan obtenint han provocat que es parli molt del futur del tècnic basc. Ha estat col·locat en la banqueta del Allianz Arena, per substituir Thomas Tuchel, en el del Liverpool, en el del Barça o en el del Reial Madrid. Però de moment té contracte en el BayArena, on es mostra molt còmode. Així que no el preocupa el seu futur, i de fet, ja planifica la pròxima campanya amb els 'werkself'.

Perquè ha realitzat una sèrie de peticions per reforçar la plantilla pensant el següent any, i per exemple, ha sol·licitat la incorporació d'Arda Güler, un crac que resulta del seu complet grat. Ha quedat meravellat amb les actuacions que ha realitzat en els pocs minuts que li ha donat Carlo Ancelotti, si bé cal tenir en compte que ha passat lesionat molts mesos. I ha demostrat tenir un potencial senzillament espectacular.

Cremi Guler Arandina Reial Madrid
Cremi Guler/ Reial Madrid

Comparat amb Mesut Özil des que va irrompre en l'elit, la perla turca segueix en edat juvenil, ja que va néixer l'any 2005, però ja ha deixat mostres de la seva qualitat en La Liga EA Sports, i no sembla acusar la pressió de vestir de blanc, amb la responsabilitat que això suposa. En el Santiago Bernabéu estan molt il·lusionats amb ell, i esperen que sigui una estrella de classe mundial en un futur proper. Però per evolucionar, necessita jugar. I amb la competència que té ara mateix, sembla complicat.

No li poden garantir minuts, i menys, si a l'estiu arriben Endrick i un altre de galàctic, com Kylian Mbappé. Així que el Madrid pot optar per cedir-lo, i Alonso estaria encantat d'acollir-lo en la Bundesliga.

Güler pot ser el substitut de Florian Wirtz

Florentino Pérez estaria d'acord en deixar sortir Güler a préstec, sempre que en el Leverkusen pugui tenir la continuïtat que li falta al Madrid. I Alonso pot convertir-lo en el substitut de Florian Wirtz, que té nombroses propostes per deixar el Bayer.

Cremi Güler

L'ex del Fenerbahce pot fer com Dani Carvajal, i marxar al combinat germànic per intentar explotar el seu potencial.