Michael Woods regna al Balcón de Bizkaia després de triomfar a l'escapada de la dissetena etapa de la Vuelta a Espanya. Un final especial entre la boira a gairebé mil metres i després d'un últim port de primera categoria on Dylan Teuns i el català David de la Cruz han combatut fins les últimes rampes. També ha estat un dia de diferències entre els de la general, amb uns destacats Enric Mas i Alejandro Valverde.

Woods ha invertit un temps superior a les quatre hores per superar els 157 quilòmetres d'una exigent etapa de muntanya. Ha estat també un dels ascensos més complicats d'aquesta Vuelta, amb un final difícil, però unes condicions climatològiques encara pitjors. Cinc segons d'avantatge respecte Teuns i deu sobre De la Cruz.

En una altra lliga, però igualment amb un final ple d'incertesa, Valverde ha recuperat vuit segons al líder Simon Yates. I entre la boira també s'ha graduat el jove Mas, ple de coratge i ambició, que ha comandat el grup dels favorits i ha entrat dins del podi a la general.

La gran decepció de la jornada ha estat Nairo Quintana, que no ha seguit el ritme del grup dels millors, i s'ha deixat més d'un minut respecte Mas i Valverde. Una etapa que ha deixat el colombià fora del Top5 de la cursa.

Etapa 17: Getxo - Balcón de Bizkaia
  Nom Equip Temps
1 Michael Woods Education First 4h09'48"
2 Dylan Teuns BMC +5"
3 David de la Cruz Sky +10"
4 Rafal Majka Bora +13"
5 Ilnur Zakarin Katusha +38"
General Vuelta a Espanya 2018
  Nom Equip Temps
1 Simon Yates Mitchelton 69h05'34"
2 Alejandro Valverde Movistar +25"
3 Enric Mas Quick-Step +1'22"
4 Miguel Ángel López Astana +1'36"
5 Steven Kruijswijk Lotto Jumbo +1'48"