El València continua travessant una situació complicada des que Peter Lim va decidir deixar d'invertir en el club per abaratir el cost de plantilla i continuar tractant un club històric com una joguina trencada. La temporada anterior els che van estar coquetejant amb el descens fins a l'última jornada, en la qual van aconseguir salvar-se després d'un empat davant del Betis. Lluny d'enfortir a l'equip de Rubén Baraja, el magnat singapurès només ha autoritzat l'arribada d'uns quants futbolistes - la majoria d'ells a un baix cost - que no han estat suficients per arribar als objectius d'un club històric com el valencià.

Ara, les aspiracions dels ratpenats no són altres que mantenir-se en Primera Divisió, lluny d'aquells anys gloriosos a Europa. No obstant això, la gran capacitat de tècnic val·lisoletà per inculcar als seus futbolistes les seves idees, l'amor per l'escut i una gran intensitat, li han valgut al València per quallar un bon inici de temporada. Els fitxatges, pocs, sembla que estan funcionant i cal sumar-li-hi l'explosió de la pedrera. I és que ja se sap que en moments de dificultat els xavals sempre afloren.

Peter Lim @valenciacf
Peter Lim a la llotja de Mestalla / Foto: @valenciacf

Una estrella ha nascut a Mestalla

Diego López, Fran Pérez o Alberto Marí són alguns dels noms que han irromput amb força a Mestalla, tots ells, avalats per la confiança de Baraja han pogut consolidar-se al primer equip. Tanmateix, hi ha un nom que brilla amb llum pròpia per sobre de tots, una estrella que ha nascut a Mestalla.

Javi Guerra s'ha convertit en el pilar fonamental en el centre del camp de Baraja. Als seus 20 anys el futbolista creix a marxes forçades i ja s'ha convertit en el millor jugador del València. El centrecampista, sortit de Paterna, és una de les claus per entendre l'èxit del seu equip.

Javi Guerra conduint el pilota / Foto: Europa Press
Javi Guerra conduint el pilota / Foto: Europa Press

Més enllà dels seus registres anotadors, ja porta dos gols aquesta temporada, la seva influència en el joc és crucial, tant és així que és titular indiscutible. El gran rendiment del valencià ha estat una autèntica benedicció per al València, això no obstant, també ha despertat l'interès de la Premier League a treure'l de Mestalla.

La Premier League s'interessa a Javi Guerra

No és estrany que siguin molts els equips que estiguin darrere dels passos del traçut futbolista de Gilet. En concret, són 5 els clubs de la Premier League que ja han preguntat per la seva situació a València, sent el Wolverhampton el que més interès ha mostrat en aconseguir els seus serveis. Als wolves s'uneixen Leeds, Brighton, Nothingham Forest i Fulham.

Ferran Torres València Getafe EFE
Ferran Torres celebrant una victòria en la seva etapa en el València / Foto: EFE

Javi Guerra té contracte fins a 2027 i una clàusula de rescissió elevada, no obstant això, els precedents amb Lim als comandaments no conviden a l'optimisme. Meriton Holdings, empresa propietat de Peter Lim, s'ha caracteritzat pel seu interès a vendre els seus millors actius per fer caixa per ells, sempre que arribi alguna oferta interessant - com ja va passar amb Ferran Torres.