Aquest dilluns comença la Volta a Catalunya, una competició on els millors ciclistes del món posaran a prova l'hegemonia de l'espanyol Alejandro Valverde, guanyador de les últimes dues edicions.

L'equip Movistar és el gran dominar de la Volta, on encadena tres victòries consecutives -dos de Valverde (2019 i 2017) i una del colombià Nairo Quintana (2016). El britànic Chris Froome i el colombià Egan Bernal, de l'Sky, es postulen com a favorits a endur-se el títol, tot i que el quatre vegades campió del Tour de França aterra a Catalunya amb poc rodatge. Bernal, d'altra banda, ha començat el curs guanyant la París-Niça i és un candidat ferm a guanyar la 99a edició d'aquesta carrera.

Alejandro Valverde Volta a Catalunya Efe

EFE

Movistar, però, no ho posarà fàcil. L'equip blau comptarà amb Valverde, Nairo i també l'equatorià Richard Carapaz, el costa-riqueny Andrey Amador, els espanyols Carlos Verona i Imanol Erviti i el català Marc Soler.

De Calella a Montjuïc

La Volta començarà aquest dilluns a Calella i acabarà el 31 de març al tradicional circuit de la muntanya de Montjuïc, a Barcelona. La prova inclourà 22 passos de muntanya, dos de categoria especial, que se sumaran a nou de primera i onze de tercera.

Las dos arribades destacades en alt es viuran a les estacions d'esquí de Vallter 2000 i La Molina, als Pirineus, dos etapes que es disputaran en la tercera i quarta jornades respectivament, i que podrien decidir el guanyador de la 99a edició.

Les imatges de la Volta es veuran en 190 països del món gràcies a 29 difusions internacionals i 4 agències de distribució d'imatges. Durant set dies, tots els focus del ciclisme mundial estaran centrats a les carreteres catalanes.