Nervis, emoció i molta adrenalina. Saltar amb paracaigudes s'ha convertit en una de les activitats preferides dels amants dels esports de risc i no només es tracta d'oci sinó que s'organitzen competicions professionals amb diferents disciplines. Hi ha milers de llocs arreu que donen la possibilitat de provar aquesta experiència, però sens dubte, un dels millors és Dubai, als Emirats Àrabs Units.

Vista d'ocell a Dubai

Juntament amb Los Angeles (Estats Units), la ciutat de la península aràbiga és considerada com un dels millors llocs per a l'SkyDive. Veure l'illa de la palmera, la Marina i tots els impressionats gratacels des d'una vista d'ocell és senzillament espectacular i 100% recomanable.

Gent de tot el món es desplaça fins a Dubai per realitzar aquesta activitat i la valoració, per algú que ho feia per primera vegada, no podia ser millor. El tracte dels treballadors d'allà és molt proper, les instal·lacions són modernes i des del primer moment es poden captar les emocions dels participants.

Abans de saltar, et donen tota la informació que cal seguir i t'ho expliquen detalladament. Després, cadascú té un instructor i vaig tenir la sort de trobar-me amb un català. Sí, el David, de Rubí. M'explica que fa un mes i mig que és a Dubai i que soc el segon català que salta amb ell. Cal dir que les primeres vegades has de saltar sempre amb un instructor i quan ja tens una certa experiència es pot individualment.

Avion SkyDive Dubai @SkyDiveDubai

Moment del salt des de l'avió / Marat Leiras - SkyDive Dubai

Juntament amb l'instructor, t'acompanya un càmera per immortalitzar un moment únic. El britànic Jackson, que té un estil d'estrella de rock, em fa unes quantes preguntes i de seguida pugem a l'avioneta. Ascendim fins a 4.000 metres i arriba l'hora de la veritat.

El David, que va enganxat a mi, em dona les últimes indicacions i pam. Silenci absolut en el moment de saltar fins que comencem a baixar a una velocitat de 200km/h. Durant tot un minut, hi ha caiguda lliure i després s'obre el paracaigudes i es pot gaudir d'unes vistes excepcionals de Dubai des d'una perspectiva privilegiada.

Palmera SkyDive Dubai @SkyDiveDubai

La palmera de Dubai / Pablo Hernández - SkyDive Dubai

En arribar a terra, la sensació és increïble, d'incredulitat i minuts després estàs cansat com si t'hagués passat un camió per sobre. El preu d'aquesta experiència? T'hauràs de rascar la butxaca i és que té un cost d'uns 500 euros.

 

Imatge principal: La posta de sol a Dubai amb els paracaigudistes / Ewan Cowie - SkyDive Dubai