Amb sofriment, i sense fer desaparèixer les males sensacions dels últims partits, el Barça ha aconseguit guanyar els dos primers duels de l'any. Dos partits fora de casa que semblava que podien complicar-li la vida als de Xavi Hernández. Contra Las Palmas, un penal marcat per Ilkay Gündogan va salvar els mobles. Diumenge passat, l'equip es va classificar en els vuitens de final de la Copa del Rei després de patir més de l'esperat contra un combatiu Barbastre.

Però ambdós partits es podrien haver resolt abans si Vitor Roque hagués estat més encertat. El brasiler va fer el seu debut contra els canaris, entrant-ne en el minut 78 al lloc de Ferran Torres. En tot just 15 minuts, ja va disposar de la primera ocasió clara per marcar. Però davant de la porteria, amb el porter vençut, el seu tir va marxar desviat. Contra el Barbastre, va disposar d'un altre mà a mà que podia significar l'1-4, però va ser lent i el porter va desbaratar l'ocasió. Dues oportunitats per marcar el seu primer gol amb el Barça que acaben amb el seu saldo de gols sense estrenar-se encara.

Vitor Roque Barça Álvaro Valles Las Palmas
Vitor Roque xocant amb Álvaro Valles / Foto: Europa Press

Xavi n'esperava més de Vitor Roque

Aquests dos errors contrasten amb el discurs que hi havia dins del club blaugrana, que la falta d'efectivitat de cara a porta se solucionaria en part amb l'arribada de Vitor Roque. En tota la temporada, l'equip de Xavi ha anotat 34 gols. Els expected goals, és a dir, els gols que haurien d'haver marcat basant-se en la qualitat de les seves ocasions, diuen que haurien de dur 43 gols. Una estadística que mostra els problemes per marcar que té la plantilla. L'exjugador de l'Athletico Paranense, lluny de trencar-la, l'està engrandint.

Això suposa una decepció per al seu tècnic, que esperava un rendiment més immediat del seu fitxatge. Encara que el català entén que només té 18 anys i no pot demanar-li gaire a l'hora d'entendre el joc, ja que acaba d'arribar i s'està adaptant a un nou continent, sí que esperava que Tigrinho mostrés ràpidament la seva capacitat golejadora. Una cosa que no ha fet en aquests dos partits.

Xavi Hernández donant indicacions durant el Barça - Girona / Foto: EFE

Robert Lewandowski impedeix la seva adaptació

Vist això, Xavi no té gaires motius per confiar plenament en ell. El partit de Copa semblava propici perquè el brasiler debutés com a titular, ja que el Barbastre és un equip quatre categories inferior al Barça. No va ser el cas, i Vitor Roque va haver d'entrar des de la banqueta.

Ara que arriba la Supercopa d'Espanya i tornarà LaLiga, es fa difícil pensar que el nou davanter tingui moltes oportunitats de ser titular. Més encara, tenint en compte que el '9' titular continua sent Robert Lewandowski, malgrat no estar tenint la seva millor temporada. Mentre Xavi continuï confiant en el polonès, Vitor Roque tindrà complicat comptar amb minuts en la seva posició natural.