És un fet que a aquest Barça li falta gol. Com que futbolísticament és un equip irregular, en les últimes setmanes s'ha trobat a faltar la falta de gol. I Robert Lewandowski, que està tenint uns partits complicats, no troba porteria amb facilitat i des del Barça troben molt a faltar els seus gols. I això no pot seguir passant la propera temporada. El nou gran objectiu serà el fitxatge del jove davanter Vitor Roque.

Vitor Roque necessita tenir més protagonisme

Vitor Roque és un futbolista de només 18 anys que està destacant tant a l'Athletico Paranaense com a les categories inferiors de la selecció del Brasil. És un davanter referent, un 9 clàssic, que té aquella fam per fer gols. I des del Barça ja fa temps que el segueixen. La idea seria incorporar-lo el proper estiu perquè es converteixi en el segon davanter centre culer i posar pressió a Lewandowski.

Lewandowski Barça Real Madrid Copa del Rey / Foto: EFE
Robert Lewandowski després de fallar una ocasió / Foto: EFE

El gran problema que té Vitor Roque és que no participarà al proper Mundial sub-20, que se celebrarà entre el 20 de maig i l'11 de juny a l'Argentina. Qui apuntava a ser el gran referent del Brasil, un dels grans favorits, es queda sense la tan esperada convocatòria. L'Athletico Paranaense ha decidit no cedir davant de les intencions de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per convocar la seva jove perla perquè vol tenir-lo per a la fase de grups de la Copa Libertadores. El mateix que li ha passat a Endrick Felipe, la futura estrella del Reial Madrid, perquè el Palmeiras tampoc ha volgut cedir per la mateixa raó.

Això vol dir que Vitor Roque està encallat al Brasil i no el deixen volar ni seguir progressant a nivell internacional. També és veritat que des de l'Athletico Paranaense potser el volen tenir controlat i que no pateixi cap greu lesió que impedeixi que pugui marxar cap a Europa aquest proper estiu.

Vitor Roque conduciendo un balón / Foto: EFE - Paolo Aguilar
Vitor Roque jugant amb l'Athletico Paranaense / Foto: EFE - Paolo Aguilar

Vitor Roque, el davanter escollit pel Barça

I el Barça és el millor posicionat per endur-se Vitor Roque. El davanter brasiler és l'escollit per ser el 9 que pugui deixar KO Lewandowski i que el pressioni perquè rendeixi. El paper de Vitor Roque seria el de suplent, però amb opcions de substituir habitualment un Lewandowski que ja té 34 anys.

A més, seria un nou argument ofensiu per trobar gols quan la resta de jugadors no el tenen. Vitor Roque, que és un golejador nat, arribaria amb un extra de pressió per la necessitat culer de ser diferencial dins de l'àrea. Tot i això, encara no hi ha res tancat i també dependrà de la capacitat econòmica del Barça per afrontar l'operació.