Històric. El Vila-real ha aconseguit el seu objectiu i s'ha classificat per primera vegada a la final de l'Europa League després d'eliminar l'Arsenal a les semifinals. Els groguets van fer bo el 2-1 de l'anada a la Ceràmica i van empatar a 0 a Londres aquest dijous.

L'entitat de Castelló ja fa dues dècades que competeix a l'elit del futbol espanyol i aquest 2021 li ha arribat el gran premi a Europa. L'arribada de Fernando Roig el 1996 també va canviar el rumb del club.

Final contra el Manchester United

Ara queda el més difícil, guanyar la final, però el Vila-real té molt clar que lluitaran pel títol. No ho tindran gens fàcil i és que s'enfrontaran el pròxim 26 de maig contra el Manchester United. D'aquesta manera, els castellonencs van evitar que es produís una nova final anglesa, com sí que se celebrarà a la Champions League. El Manchester City i el Chelsea buscaran conquerir l'Orelluda.

Bacca Europa League Villarreal Europa Press

Bacca celebra la classificació / EFE

La final de l'Europa League, que tindrà lloc a Gdansk (Polònia), gaudirà de la presència de 9.500 aficionats a les graderies, 2.000 dels quals poden ser groguets. Amb aquesta classificació, es posa de manifest, un altre cop, la gran feina d'Unai Emery. L'entrenador basc ha sabut trobar la clau per fer un equip competitiu, no només a Europa sinó també a la Lliga, que està en sisena posició.

La glòria màxima serà si el Vila-real és capaç de tornar a casa amb el títol europeu sota el braç, que provocaria que competissin la temporada vinent a la Champions. Un torneig en el qual ja han jugat en tres participacions les últimes dècades. La direcció esportiva va reforçar-se a la perfecció i ha configurat una plantilla amb jugadors clau com Gerard Moreno, Dani Parejo, Paco Alcácer, Pau Torres i Carlos Bacca, entre d'altres.

Imatge principal: Els jugadors del Vila-real celebrant / EFE