Manchester City-Chelsea serà la final de la Champions League. El Reial Madrid no ha pogut plantar cara en cap moment al conjunt anglès i ha caigut a Stamford Bridge (2-0). El Chelsea ha perdonat la golejada però s'ha imposat gràcies als gols de Timo Werner i Mason Mount.

Werner encarrila l'eliminatòria

Istanbul esperava i tots dos conjunts volien jugar la final. Els de Zinédine Zidane, obligats a marcar per tenir opcions, han presentat un equip molt ofensiu, amb tres centrals, el retorn de Sergio Ramos i Vinícius com a carriler. També amb la tornada de Hazard a Stamford Bridge, casa seva durant molts anys. Però tot i voler atacar, els blancs només han sabut controlar.

El Chelsea ha estat físic, defensivament molt intens i exercint una pressió asfixiant. I no ha volgut en cap cas la pilota. Possessió absolutament del Madrid, però que no ha sabut traslladar el domini en ocasions. Els primers minuts han estat dels madrilenys, però amb els anglesos esperant la seva oportunitat.

Havertz Sergio Ramos Chelsea Real Madrid EFE

Sergio Ramos jugant la pilota / EFE

Algun xut llunyà de Kroos, Modric i Benzema, però el porter Mendy estava molt atent. Igual que Courtois, que ha salvat el Madrid en un parell d'ocasions abans que Werner fes el primer gol del partit al minut 18. No ha pujat al marcador perquè estava en clar fora de joc, però el Madrid ja ha rebut el primer avís.

I de l'avís s'ha passat a la realitat que marcaria la semifinal. Ofensivament el Chelsea s'ha anat trobant còmode i el Madrid s'ha precipitat. I en un contracop ràpid Havertz s'ha plantat davant de Courtois, ha fet una vaselina que ha acabat tocant el travesser, i posteriorment Werner ha rematat de cap a gol a plaer.

Just abans de la mitja hora, el Chelsea ha fet el primer pas per jugar la final contra el Manchester City. I el Madrid ha hagut de posar una marxa més i avançar línies. Només ha fet témer els anglesos un Benzema que feia de totcampista. Però el francès estava massa lluny de l'àrea rival i no ha generat por. Vinícius i Hazard, totalment desapareguts.

jorginho chelsea reial madrid EFE

Hazard corrent darrere la pilota / EFE

El Madrid se salva d'una golejada que no ha estat

I la tònica ha seguit durant tot el partit. Més accentuada a mesura que passaven els minuts. Tot just començar la segona part Havertz ha tornat a trobar-se amb el travesser. I poc després Mount, Thiago Silva, el mateix Havertz, Kanté o Pulisic han pogut sentenciar, però entre Courtois, la defensa blanca i errades poc habituals dels blues han mantingut viu el Reial Madrid.

Per part blanca, amb l'equip bolcat a l'atac però sense ocasions. Només Benzema semblava tornar a intimidar un Mendy molt segur sota pals. I amb l'entrada al camp d'Asensio i Valverde al minut 63, Zidane ha apostat tot el que tenia. Després han arribat Rodrygo i Mariano. Però res de res.

Mendy Chelsea Real Madrid EFE

El porter Mendy aturant una rematada de Benzema / EFE

El partit s'ha descontrolat encara més. Anada i tornada constant, jugant a allò que volia el Chelsea. El Madrid havia de marcar com fos. I no era per mèrit del conjunt blanc que s'han mantingut amb opcions fins al final, sinó perquè el Chelsea ha fallat ocasions a dojo. Hauria pogut ser una golejada.

Finalment, Mason Mount ha sentenciat al minut 85 i el Reial Madrid s'ha acomiadat a les semifinals de la Champions. El Chelsea ha estat el just vencedor de l'eliminatòria i es jugarà el trofeu contra el Manchester City de Pep Guardiola a Istanbul.

Imatge principal: Els jugadors del Chelsea celebrant el primer gol / EFE