El Barça de les dues cares ha tornat a veure's al Camp Nou. De la inèrcia de la Copa del Rei, a la passivitat per tornar a patir contra el Getafe tot i la golejada final (5-2). I els tres punts han estat culers gràcies a Leo Messi.

Messi continua regnant

Amb la inèrcia de la Copa, el Barça ha seguit el ritme a la Lliga Santander. I el regnat de Messi ha seguit sent el mateix. Ronald Koeman ha apostat per un onze titular pràcticament calcat, només amb l'entrada de Sergi Roberto per Dest, i poc han canviat les coses. El Barça ha sortit amb gana, pressionant i dominant. El Getafe semblava marejat de veure com en els primers minuts gairebé no ha olorat la pilota.

I tot just al minut 3 de partit Messi ja ha enviat una pilota al travesser rival que ha acabat botant just sobre la línia. No ha estat gol, però sí li han anotat un en el seu compte particular cinc minuts després. Ni amb una empenta han pogut frenar un Messi que començava la seva exhibició.

Leo Messi Djene Barca Getafe EFE

Messi marxant de Djené / EFE

El nivell de Messi és molt més elevat que el de qualsevol Superlliga que es pugui crear. No és el mateix que el nivell defensiu blaugrana. Sense Mingueza sobre la gespa després d'haver-se fet mal al genoll, el Getafe ha aprofitat el primer moment de passivitat defensiva del Barça per arribar amb facilitat dins l'àrea culer i que Lenglet es fes un autogol.

Tot i l'empat al minut 12 de partit, el Barça encara tenia molt a oferir. Mingueza s'ha recuperat i Messi ha continuat la seva exhibició. Quan tocava la pilota, passaven coses. Més ocasions, més amenaça exterior i més força per al Barça. Però ha tornat a ser un gol en pròpia porteria, aquesta vegada de Chakla, el que ha donat ànims a un Barça creixent abans de la mitja hora. I novament Messi, poc després del segon gol culer, ha fet el seu doblet en caçar el rebuig d'un xut seu que ha tocat el pal.

Leo Messi Barca celebracion gol EFE

Messi celebrant un gol / EFE

El Barça desapareix

El Barça ha tingut el control i el domini durant tota la primera part del partit, i després el partit ha baixat revolucions. Han entrat Ilaix i Araujo al descans. Poc després Trincao. El Getafe també ha fet canvis pensant en en la propera jornada de Lliga. Però una nova errada del Barça ha tornat a fer sentir els culers aquella sensació de patiment de sempre.

Penal innocent d'Araujo per trepitjar Ünal, que el davanter turc ha transformat en el 3-2. Koeman s'ha enfadat amb el seu equip després de veure que el Barça ha desistit de jugar. Si a la primera meitat ha estat molt superior, a la segona no ha comparegut i ha tornat a patir. Però Messi ha tornat a decidir el partit després de fer l'assistència del gol d'Araujo, que ha arribat a pocs minuts del final, i Griezmann ha fet el cinquè de penal en l'última jugada del partit.

I tot i el patiment habitual, els tres punts s'han quedat al Camp Nou. El Barça de les dues cares ha tornat a sumar a la Lliga i manté les seves opcions de guanyar el doblet.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols de Leo Messi / EFE