El president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francos, ha anunciat aquest dijous la seva dimissió. Ho ha fet a través d'un comunicat oficial en què ha explicat que renuncia al càrrec per "motius professionals", a més de valorar com ha estat el seu pas en aquesta posició.

El comunicat oficial del Consell Superior d'Esports

El dia d'avui, vull anunciar la meva renúncia al càrrec de president del Consell Superior d'Esports, una decisió meditada que atén raons professionals.

Som a l'inici de la XV Legislatura i, amb aquesta, la formació d'un nou Govern, que obre un període d'estabilitat a l'esport espanyol. A causa de la meva voluntat, ja expressada a la Ministra Pilar Alegria, d'emprendre nous reptes professionals, és el moment que el Consell Superior d'Esports compti amb una persona al capdavant que assumeixi els nous reptes d'aquesta institució durant els pròxims quatre anys.

Personalment, tanco una etapa apassionant en la política nacional iniciada de la mà del Ministre Salvador Illa, el març de l'any 2020 al Ministeri de Sanitat enfrontant-nos a la pandèmia, que tots patim, en el repte més gran que un servidor públic podia afrontar.

Posteriorment, amb el Ministre Miquel Iceta, primer a Política Territorial i Funció Pública i després al Ministeri de Cultura i Esport, finalitzant aquesta etapa com a President del Consell Superior d'Esports on he intentat contribuir al desenvolupament de les polítiques públiques esportives d'aquest Govern , les més ambicioses de la història de l'esport espanyol.

Vull agrair al president del Govern, Pedro Sánchez, les seves reiterades mostres de confiança en aquesta fase de la meva vida institucional. També els ministres i la ministra amb què he treballat, per haver-me brindat l'oportunitat de desenvolupar la meva vocació de servidor públic en un projecte progressista i transformador d'Espanya.

6 mesos intensos al càrrec

Víctor Francos va arribar al càrrec de president del Consell Superior d'Esports el 13 de juny de 2023, tot fa mig any. I en aquests sis mesos al càrrec, ha hagut d'afrontar un període molt intens, marcat per la polèmica que es va generar amb la figura de Luis Rubiales després del passat Mundial femení d'Austràlia i Nova Zelanda.

Victor Francos expresidente del CSD / Foto: EFE
Victor Francos, expresident del CSD / Foto: EFE

Ja amb Rubiales fora de la Reial Federació de Futbol, Francos va ser l'encarregat de negociar el retorn a les convocatòries de la majoria de les futbolistes campiones del món, que es negaven a jugar amb la selecció fins que no hi hagués canvis importants a la RFEF. El ja expresident del CSD va mediar entre ambdues parts i totes les jugadores, a excepció de Mapi León i Patri Guijarro, es van acabar posant a les ordres de la nova seleccionadora, Montse Tomé, per disputar la UEFA Nations League femenina.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!