Malgrat que Víctor Font va aplaudir sense objeccions l'ajornament de les eleccions previstes per al 24 de gener perquè d'aquesta manera tindria més temps per explicar el seu projecte, sembla que amb el pas dels dies la campanya se li està fent llarga.

I és que el seu objectiu d'intentar retallar distàncies amb Joan Laporta tant sí com no li està portant a exposar-se en excés i a fer afirmacions molt rotundes que, en alguns casos, acaben en rectificació i, per extensió, en pèrdua de credibilitat.

Ja en l'inici de la campanya, Víctor Font va haver de desdir-se en diverses ocasions, quan va afirmar que Koeman no seria l'entrenador del Barça guanyés el que guanyés, quan va criticar amb duresa el fitxatge d'Antoine Griezmann i quan es va qüestionar per què la selecció espanyola no podia jugar un partit al Camp Nou. Davant de la incredulitat de la massa social del Barça, el candidat no va tenir cap problema en sortir en públic per afirmar el contrari que havia dit, fins al punt de deixar l'estranya sensació de no saber realment el que opina sobre aquests temes.

Victor Font Presidenciable Barça - Sergi Alcazar

Víctor Font, en un acte de la seva campanya electoral / Sergi Alcàzar

Tampoc no va quedar gaire clar el vincle de Víctor Font amb Xavi Hernández o Jordi Cruyff, que després de ser anunciats a l'organigrama esportiu de la candidatura van sortir al pas per desmarcar-se del procés electoral, donant a entendre que la seva estima pel Barça està per sobre de promeses electoralistes. I més evident encara va ser el cas Jordi Majó, que en 3 hores va passar de ser un actiu perfecte per al Barça de Si al futur a veure's repudiat pels mateixos que l'havien acollit amb els braços oberts.

"Laporta va deixar el club al 2010 en una situació com la d'ara"

I aquest dimarts un titular ha destacat per sobre de la resta a la premsa esportiva, el del diari Sport a una entrevista a Víctor Font. "Laporta va deixar el club al 2010 en una situació com la d'ara". La frase, lapidària, no ha tardat a generar un enorme enrenou a les xarxes socials. "Vull pensar que és una manipulació de les seves paraules perquè si Víctor Font diu que al 2010 Laporta va deixar el club en una situació com l'actual només el desqualifica a ell mateix. Laporta va deixar el club en el millor moment de la nostra història", opina un usuari de Twitter. "No val tot, de veritat", recorda un altre.

Laporta microfonos EFE

Joan Laporta s'ha convertit en el blanc predilecte de Víctor Font, que l'ataca sempre que pot / EFE

Davant de les crítiques, i com és habitual en ell, Víctor Font ha rectificat enviant un missatge a alguns dels usuaris que l'estaven criticant. "Escolta l’entrevista i en parlem si et va bé. He fet referència a la situació econòmica. Al 2010, 27 milions d'euros de pèrdues amb el millor equip de la història (després de la sentència), 431 milions d'euros de deute net amb uns ingressos de 415 milions d'euros. Ara 945 milions d'euros de deute net amb uns ingressos de 855 milions d'euros".

L'explicació de Font no ha convençut, ni de bon tros, i les crítiques han seguit. "Puc entendre que has d'atacar el teu adversari per a les eleccions. El que no entenc és que diguis que Laporta va deixar el Barça al 2010 en la mateixa situació que ara t'ha deixat Bartomeu. Hi ha un límit i el límit és mentir-li a la gent, ho sento".

 

Imatge principal: Víctor Font, atenent els mitjans de comunicació / Maria Contreras