La Masia és vista per a molts nois que somien en fer-se un lloc a l'elit del futbol com la fita definitiva, però el cert és que, si bé és la millor escola del món, també pot ser la més cruel. És difícil per a un noi, tingui 5 anys, sigui adolescent o ja tot un futbolista, entendre que l'exigència del Barça no deixa lloc per als somnis de tots.

Joan González va viure aquesta realitat a l'etapa Juvenil, quan va tenir la mala sort de coincidir amb dos talents com ho són els de Gavi i Nico González. Ambdós migcampistes, aleshores l'andalús interior i Nico pivot, eren dos fixos a l'onze inicial d'aquell equip, mentre que el barceloní era suplent i, en vista de la falta d'oportunitats, va decidir deixar el club dels seus somnis per emprendre una aventura per Itàlia. En rebre l'oferta del Lecce al mes d'agost de 2021, Joan González no s'ho va pensar en vista que l'ascensió al primer equip seria més fàcil que no pas a l'entitat culer.

Joan González Lecce Juventus / Foto: Europa Press
Joan González, durant un partit entre el Lecce i la Juventus de Torí / Foto: Europa Press

Joan González i el seu èxit al Lecce

Joan González arribava a les categories inferiors del conjunt italià sent tot un desconegut. No era ni titular amb el Juvenil A del FC Barcelona i la seva moral tampoc era la millor. No obstant això, a la regió d'Apúlia es va retrobar amb el seu millor futbol i Marco Baroni, entrenador del primer equip del Lecce, no va tardar a sentir a parlar del seu talent.

Tant és així, que una temporada i mitja després de prendre la decisió de canviar d'aires i de vida, Joan González ha esdevingut tot un titular del primer equip i un dels fixos de Baroni. Traduït a xifres, ha disputat un total de 16 partits aquesta temporada, havent estat capaç d'anotar un gol i repartir dues assistències amb un Lecce que va el setzè classificat. És tal la seva transcendència al combinat salentini que, segons assegura la Gazzetta dello Sport, la Juventus de Torí estaria interessada a fer-se amb els seus serveis.

Joan González Lecce / Foto: Europa Press
Joan González, celebrant el seu primer gol a la Serie A / Foto: Europa Press

Joan González desperta l'interès de la Juventus de Torí

El mig centre de 20 anys, nascut l'1 de febrer de 2002 a Barcelona, ha passat de ser un descart del Barça a ser un futurible de l'equip més llegendari d'Itàlia. A més a més, l'esmentada font augura un fitxatge molt assequible per a la Vecchia Signora, ja que, tot i que en Joan encara té contracte fins a l'estiu de 2027 al Via del Mare, els bianconeri només haurien de desembutxacar 15 milions d'euros per convertir-lo en el seu jugador.

A l'inici d'aquesta temporada, transfermakt el valorava en 250.000 € i la seva gran temporada ha fet que només 4 mesos més tard el taxi en 3 milions. Una prova més que en el futbol no només es tracta de qualitat, sinó també de ser al lloc adequat en el moment adequat.