El Barça té la necessitat de fitxar un nou central esquerrà. Perquè no compten ni amb Clément Lenglet ni amb Samuel Umtiti de cara a la pròxima temporada, i els plans de Joan Laporta passen per desfer-se d'ambdós. Estan buscant un jugador que pugui ocupar aquest perfil, i manegen diverses opcions, algunes d'elles molt sorprenents. Com per exemple, la que té Íñigo Martínez com a protagonista, que en el passat ja va ser vinculat a l'entitat culer.

Quan Ernesto Valverde era l'entrenador, va estar molt a prop d'aterrar, però finalment es va quedar en la Reial Societat, després de no arribar a un acord. Pocs mesos més tard, va acabar firmant per l'etern rival, el Athletic Club de Bilbao, que es va decantar per ell com a substitut de Aymeric Laporte, que acabava de marxar al Manchester City. I allà s'ha convertit en un dels millors defensors de tota La Liga Santander.

Iñigo Martinez Atlhetic Club presentació EFE
Íñigo Martínez/ EFE

L'internacional espanyol és un dels líders de l'equip dirigit per Marcelino García Toral, i també és molt important per a Luis Enrique en la selecció, sempre que està disponible. Des del Camp Nou han tornat a pensar en la seva contractació, i recentment va ser vist a la ciutat comtal, la qual cosa no ha fet més que disparar les alarmes, i provocar que sorgeixin els rumors. I és que es diu que és del complet grat de Xavi Hernández.

El Barça pot aprofitar el fet que acabi contracte el 2023 per aconseguir Íñigo, que té una clàusula de rescissió de 80 milions d'euros. Però la postura en San Mamés és ferma, i no tenen intenció de desfer-se d'ell. De fet, volen renovar-lo, i assegurar-se el seu futur. Laporta creu que seria un reforç bastant interessant, no obstant això, existeixen dos problemes greus. El primer és el seu elevat sou, que hauria d'acceptar rebaixar-se.

I el segon és l'edat, i les exigències de l'equip basc. Perquè es neguen a deixar-lo marxar per una xifra baixa, i la situació econòmica dels blaugrana no permet fer grans bogeries. I menys encara, per un futbolista que ja ha complert els 30 anys.

Pau Torres, un altre objectiu inabastable

Martínez no és l'única opció que sedueix enormement Xavi, ja que de fet, Pau Torres el convenç fins i tot més. Té unes condicions excepcionals, i encaixa perfectament en l'estil de joc del Barça, gràcies a la seva sensacional sortida de pilota. La seva evolució en el Vila-real ha estat senzillament espectacular.

Pau Torres Vila real EuropaPress
Pau Torres/ Europa Press

El problema és que el seu preu seria encara més elevat que el d'Íñigo. I hi ha altres clubs que semblen tenir més avantatge, com per exemple pot ser el Manchester United.

Erik Ten Hag vol que un dels primers reforços que tanquin sigui el de l'ex del Màlaga.