Vergonya i estupefacció. Aquesta és la reacció que ha generat el comentari racista de Lorena González, periodista de TVE i Marca, davant de la presència en la pantalla d'Eduardo Camavinga, l'últim fitxatge del Reial Madrid. El comentari es va produir durant el programa Estudio Estadio de Teledeporte quan la periodista, pensant que tenia el micròfon tancat, va aportar el seu 'comentari de qualitat' sobre el futbolista francès: "Aquest és més negre que el vestit", afirma, fent referència al color de la pell del jugador.

En directe el comentari va passar pràcticament desapercebut, però diversos usuaris del Twitter l'han rescatat per denunciar una frase racista a la televisió pública espanyola.

Indignació a les xarxes socials

El comentari, és clar, no ha passat desapercebut a les xarxes socials, on no han dubtat a mostrar la indignació sobre una frase menyspreable i inadmissible, amb l'afegit que aquesta es produeix a la televisió pública espanyola. "El gran problema és que molta gent normalitza aquestes coses. Lamentable!", afirma un usuari del Twitter. "Aquest és el nivell del periodisme espanyol", afegeix un altre.

"Ull que entra el VAR: Hi ha racisme", escriu un usuari irònicament. "Esperem que aquesta racista acabi expedientada i expulsada". "Haurien de vigilar els comentaris d'algun dels seus col·laboradors. És vergonyós dir al nou jugador del Madrid que és més negre que el vestit que porta".

Camavinga Francia Europa Press

Camavinga, durant el França-Ucraïna / Europa Press

Camavinga: "Estic llest per jugar"

Durant l'acte de presentació, Camavinga va admetre que el seu fitxatge pel Reial Madrid es va tancar a última hora i va afirmar que està preparat per debutar amb el conjunt blanc. "Estic llest per jugar. Vinc a aprendre i després he de demostrar a l'entrenador que estic preparat i gaudir de temps de joc", va afirmar el jugador.
 
"Benzema és un ídol per a tots els francesos i un jugador que és molt a sobre dels joves", va afegir Camavinga, que espera fer mèrits per poder disputar amb França el Mundial de Qatar 2022. "Intentaré jugar el més ràpid possible. Amb la meva família ho hem pensat tot, ara per ara el Madrid i després a pensar en la selecció".
 

Imatge principal: Camavinga, amb Florentí Pérez, durant la seva presentació com a nou jugador del Reial Madrid / EFE