Emiliano Martínez ha estat una de les grans estrelles de la Copa Amèrica. El porter de l'Aston Villa, de 28 anys, va ser juntament amb Leo Messi la figura de l'Argentina, ja que a les seves grans parades en moments clau va ser decisiu en la tanda de penals contra Colòmbia, en les semifinals, duent Messi a la bogeria.

"Em vull morir per Messi"

El Dibu, a més, s'ha fet famós per les seves declaracions, ja que no ha dubtat a afirmar que la seva única missió al Brasil era aconseguir que Messi guanyés la Copa Amèrica. "Li vull donar la vida, em vull morir per ell. Ho vaig dir fa quatre o cinc mesos enrere, vaig dir que preferia que la Copa Amèrica la guanyi ell abans que jo. I és la veritat. Com tot argentí. Els brasilers per a mi volien que l'Argentina guanyés la Copa només per Messi. I un argentí no voldrà que guanyi Messi?", va manifestar en unes de les seves aparicions públiques.

VegetaVegeta, el personatge al qual fa referència Emiliano Martínez / Bola de Drac

"Jo soc Vegeta, i quan vaig jugar amb Messi em vaig convertir a Superguerrer", ha afegit recentment, una frase que no ha tardat a viralitzar-se a les xarxes socials, ja que fa referència a l'aclamada sèrie d'anime Dragon Ball.

El 'Dibu' nega que l'Eurocopa sigui millor que la Copa Amèrica

Emiliano Martínez, a més, ha sortit al pas d'aquells que han menyspreat la Copa Amèrica per argumentar que Messi no mereix la Pilota d'Or, una visió eurocentrista que no ha agradat al Dibu.

"Vaig llegir comentaris de jugadors que diuen que l'Euro és millor que la Copa Amèrica, que és com un Mundial... Em va sorprendre! Tots saben que els millors jugadors són a Sud-amèrica".

Messi feliç Argentina Copa America EFE

Messi és el principal favorit per guanyar la Pilota d'Or / EFE

El 'Dibu' va renunciar a conèixer la seva filla per jugar la Copa Amèrica

El Dibu també es va fer famós durant la Copa Amèrica en renunciar a assistir al naixement de la seva filla Ava, ja que si hagués abandonat la concentració de l'Argentina, que era en una bombolla per la pandèmia, ja no podria haver tornat per disputar la resta de competició.

Aquest fet va ser vist a l'Argentina com un gest de compromís amb l'albiceleste, un altre argument més per donar-ho tot a la recerca de l'apreciada Copa Amèrica.

 

Imatge principal: la selecció argentina, amb la Copa Amèrica / EFE